Multe gospodine gătesc pui pentru membrii familiei, deoarece puiul se prepară destul de rapid, și se regăsește în numeroase rețete gustoase. Însă, multe dintre doamne, de cele mai multe ori, aruncă pielea de pui. Specialiștii au dezvăluit de ce nu trebuie să o dai jos!
Majoritatea oamenilor obișnuiesc să mănânce carne de pui măcar la una dintre mesele zilei. Gospodinele iubesc să gătească pentru persoanele dragi acest aliment, deoarece se gătește extrem de rapid și se combină cu o mulțime de garnituri. Carnea de pui poate fi fiartă în ciorbă, preparată la cuptor sau prăjită în tigaie. Totodată, mulți români nu pot uita de rețeta copilăriei: pui la ceaun cu mămăligă și mujdei de usturoi sau cartofi prăjiți.
De ce nu trebuie să arunci pielea de pui
Specialiștii au oferit informații despre pielea pe care multe gospodine o dădeau la o parte. Puține dintre ele cunosc, însă, calitățile sale care sunt lăudate chiar și de nutriționiști. Experții au făcut lumină în urma mitului popular care spune că pielea ar conține multă grăsime. Totodată, aceștia au menționat că este o practică mai sănătoasă găsirea unor rețete potrivite pentru ea, decât să o aruncăm.
Citește și: Cum poți păstra brânza proaspătă mai mult timp în frigider. Toate gospodinele trebuie să încerce acest truc
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Truc genial pentru ouă ochiuri. De ce trebuie să torni o lingură de apă când le prepari
Ce beneficii are pielea de pui
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard, pielea de pui are multe beneficii pentru sănătate, dacă este mâncată moderat și gătită corespunzător. O bucată de carne de pui cu piele are cu 50 de calorii mai mult, decât o bucată fără piele. În schimb, carnea de pui preparată împreună cu pielea are un gust mult mai bun, iar pielea este sănătoasă dacă puiul nu este prăjit.
Însă, oamenii nu trebuie să facă excese. O pulpă de pui superioară cu tot cu piele este suficientă pentru un adult la o masă, mai ales dacă este consumată alături de o garnitură sănătoasă.Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă
Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!
Bucătăresele o servesc alături de orez alb, legume la grătar, cartofi la cuptor sau un sos simplu de roșii făcut în casă. Totodată, carnea poate fi și sub formă de friptură, în ciorbă sau friptă pe grătar. În cazul în care dorești să prindă o crustă crocantă, este necesar să o ungi în timpul preparării cu un sos cu miere, boia afumată, cimbru și piper.