“A ieșit plângând.” O româncă a făcut mărturisiri tulburătoare despre interviul de angajare de la o companie aeriană

“A ieșit plângând.” O româncă a făcut mărturisiri tulburătoare  despre interviul de angajare de la o companie aeriană
“A ieșit plângând.” O româncă a făcut mărturisiri tulburătoare despre interviul de angajare de la o companie aeriană

O tânără din România a dezvăluit întâmplările traumatizante prin care a trecut, la un interviu de angajare la o cunoscută companie aeriană.

Experiența cutremurătoare s-a întâmplat la un hotel din Madrid, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare organizat de „Meccti“, una dintre cele mai mari agenții de recrutare de personal de cabină din lume.

„Prima fată care a intrat a ieșit plângând”, a spus aceasta, pentru o publicație din Spania. Povestea șocantă a fost confirmată și de alte românce prezente la același concurs de angajare.

Tinerele care au mers la un concurs pentru a deveni însoțitoare de bord la compania Kuwait Airways au dezvăluit faptul că au fost puse să rămână în lenjerie intimă, pentru ca reprezentanții angajatorului să le poată inspecta corpul, potrivit Insider.

Citește și: Ce presupune meseria de cameristă. „Se stă foarte mult în picioare”

O româncă a făcut dezvăluiri șocante despre interviul de angajare de la o companie aeriană[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Cum se acordă primul ajutor în avion. ”Avionul rămâne cel mai sigur mijloc de transport.”

Românce în lenjerie intimă, la concursul de angajare pentru o companie aeriană

Mariana, în vârstă de 23 de ani, a făcut primele declarații. Aceasta a dezvăluit pentru publicația spaniolă „El Diario“ că a trebuit să se dezbrace până la sutien, fustă și colanți, în timp ce o femeie recrutor scria într-un caiet.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„M-am simțit ca un animal la grădina zoologică", a spus femeia. Aceasta a povestit că o candidată a fost respinsă pentru că „nu le-a plăcut pielea sau zâmbetul ei”, potrivit Insider, citat de  Adevărul .  

Din spusele româncei, în timpul unei inspecții, specialiștii în recrutare n-au acceptat femeile cu ochelari, aparat dentar, cicatrici vizibile sau alunițe, precum și pe cele despre care au fost de părere că sunt supraponderale.


Totodată, recrutorii au întrebat câteva fete dacă ar fi dispuse să slăbească, iar pe altele dacă ar fi dispuse să „mănânce mai mult".

Citește și: Ce trebuie să știi când mergi prima dată cu avionul. Notează tot ceea ce este important pentru călătoria cu avionul

O româncă a făcut dezvăluiri șocante despre interviul de angajare de la o companie aeriană[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce profesii au posesoarele mașinilor de lux de la noi din țară. Cum a răspuns o tânără cu Lamborghini Urus de 300.000 de euro

Mai apoi, reprezentanții companiei le-au cerut candidatelor care au trecut mai departe să intre fiecare într-o încăpere, unde o femeie recrutor le-a cerut apoi să se dezbrace, potrivit sursei citate.

„Prima fată care a intrat a ieșit plângând. Celelalte au ieșit spunând același lucru. Mi-a fost greu să cred. M-am speriat, dar ele nu exagerau", a povestit Bianca, o însoțitoare de bord de 23 de ani din România, pentru El Diario.

Citește și: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Când a trebuit ca românca să intre în camera de hotel, s-a trezit că trebuie să-și ridice rochia.

Femeia a rămas doar în lenjerie intimă în fața recrutorului. Acesteia i s-a spus ei doresc să verifice dacă are cicatrici, semne din naștere și tatuaje.

„Am tras-o puțin în sus, până sub genunchi, așa că ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și ea mi-a cerut să o trag până la talie, așa că stăteam acolo doar în sutien", a povestit tânăra din România.

Anunțul de angajare al companiei aeriene

Candidații trebuiau să îndeplinească câteva condiții impuse: înălțime de cel puțin 1,70 metri, cu „greutatea și înălțimea proporționale", și să aibă „o prezentare generală excelentă", potrivit anunțului de recrutare făcut de Meccti. Departamentul spaniol al Muncii a reacționat după incidentul din luna noiembrie. Astfel că, a fost deschisă o investigație privind procesele de angajare.

„Este un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei" , a spus Joaquín Pérez Rey, secretarul de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă.

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce presupune meseria de cameristă. „Se stă foarte mult în picioare”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cu ce se ocupă cei doi copii ai Larisei Uță și ai lui Alin Oprea la Londra. Mai rar o asemenea educație: "Melissa nu mai poate să cânte..."

Ce trebuie să știi când mergi prima dată cu avionul. Notează tot ceea ce este important pentru călătoria cu avionul

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies