Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă!

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă!
Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele de Sărbători ale românilor, și nu numai. Află din rândurile de mai jos cum poți prepara rapid o salată de boeuf fără să te îngrași!

Sonia Burtic, nutriționistă, a fost invitată în cadrul emisiunii “Teo Show” difuzată la Kanal D, pentru a dezvălui o rețetă de salată de boeuf care nu îngrașă.

Reguli pentru a nu te îngrășa

Preparatele tradiționale consumate în perioada sărbătorilor de iarnă au devenit inamicul kilogramele în plus. Cu toate astea, nu mâncărurile au adus un surplus, ci cantitatea, combinația, și faptul că s-au consumat în exces, într-un timp scurt.

Așadar, este recomandat să nu se mănânce toate preparatele tradiționale la aceeași masă. Mai exact, la masa de prânz se poate opta pentru o porție de ciorbă tradițională, alături de un iaurt 3%-3,5% grăsime. La felul doi, putem consuma două, trei sarmale mititele, sau pe lângă ciorbă putem alege ca felul doi aperitivul, cu o felie de prăjitură.

“În primul rând, trebuie să înțelegem că nu preparatele tradiționale sunt o problemă pentru kilogramele în plus.

Nu ele ne aduc acel surplus, ci cantitatea, combinația, și faptul că se consumă mult într-un timp extrem de limitat. Dacă știm că avem patru mese festive, ne gândim și ne organizăm astfel încât să împărțim preparatele consumate pe care vrem să le consumăm. Să nu mâncăm toate preparatele tradiționale la aceeași masă. De exemplu, la masa de prânz putem să alegem o porție de ciorba tradiționala, dar sa înlocuim smântâna cu iaurt 3%-3,5% grăsime.
Iar ca felul doi, putem să alegem două, trei sarmale dacă sunt mai mititele, sau pe lângă ciorbă putem alege ca felul doi aperitivul cu o felie de prăjitură.”, a menționat aceasta.

Citește și: Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf. Vor avea un gust absolut delicios

Mai mult decât atât, hidratarea este necesară și în perioada sărbătorilor, fiind recomandată să se consume cel puțin 3 litri de apă. Apa poate fi înlocuită, de asemenea, cu ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Totodată, cozonacul sau dulciurile trebuie să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.

“De Revelion  se recomandă să se consume mai multă apă, cel puțin 3 litri de apă, care este sfântă pentru slăbit. Puteți păcăli consumul de apă prin consumul de ciorbe, supă cremă, ceaiuri de plante neîndulcite. Dacă am consumat dulciuri, două zile trebuie să ne abținem între sărbători. Neapărat, cozonacul sau prăjiturile să fie consumate în prima parte a zilei, între micul-dejun și prânz, ca o gustare.

Este important și să nu sărim peste mese”, a precizat specialista.

Salată de boeuf care nu îngrașă

Ingrediente

• 300 g morcovi
• 300 g conopidă
• 300 g dovlecei
• 300 g păstârnac
• 3 bucăți de avocado pisat
• 5/6 castraveți murați (fără zahăr, doar apă, oțet și sare)
• 4 gogoșari – pentru decor
• 2 legături de verdețuri (pătrunjel și mărar) – pentru decor


• 300 g de iaurt grecesc cu 10% grăsime
• 1 lingură de ulei
• zeamă de lămâie

Citește și: 5 Aperitive simple pe care să le pui pe masă când ai musafiri

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]

Mod de preparare

1. Consistența va fi una clasică, cu care toată lumea este obișnuită. Se adaugă păstârnacul, dovlecelul, conopida și murăturile.
2. Mai apoi, se pune avocado pisat și iaurtul cu 10% grăsime, se adaugă și zeamă de lămâie după gust, și o lingură de ulei generoasă.
3.  Se poate adăuga orice tip de carne în funcție de preferințe, carne de vită sau carne de pui. Se amestecă bine carnea împreună cu legumele, iar apoi se ornează cu gogoșari, pătrunjel sau mărar salata de boeuf.

Citește și: 5 Rețete de post cu cartofi. Cele mai simple idei pentru masa de seară sau prânz

Sonia Burtic te învață să faci salată de boeuf care nu îngrașă[Sursa foto: Captură YouTube]



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies