Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune. Alege să-ți surprinzi prietenii!

reteta de budinca de vanilie cu banane si capsune
Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune

Budinca de vanilie cu banane și căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  budincă de vanilie cu banane și căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă budincă de vanilie cu banane și căpșune, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Budincă de  vanilie cu banane și căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  budincă de vanilie cu banane și căpșune, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 10 minute

Timp total  – 20 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Budincă de vanilie cu banane și căpșune

Ingrediente pentru budinca de vanilie

  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 12 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de frișcă
  • 8 linguri de smântână
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • o esență de vanilie
  • 4 cubulețe de unt

Ingrediente pentru decor

  • căpșune
  • banane
  • biscuiți

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În plus, această rețetă de budincă de vanilie cu banane și căpșune se va realiza în decurs de două zile, pentru ca budinca să se răcească complet, peste noapte, iar abia apoi să se servească așa cum trebuie, alături de fructele dorite. În cazul în care vă doriți să o consumați mai devreme, o puteți ține la frigider timp de câteva ore. Haideți să trecem la treabă!

cea mai buna reteta de budinca de vanilie
Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci. Un gust care te va surprinde plăcut!

Mod de preparare - Budincă de vanilie cu banane și căpșune

Pasul 1.  În primul și-n primul rând vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom turna apă, până la jumătate, iar deasupra vom așeza și un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o cană de lapte (la temperatura camerei), 4 linguri de amidon de porumb

, 12 linguri de zahăr pudră, 8 linguri de frișcă, 8 linguri de smântână și un praf de sare. Punem oala pe foc și amestecăm ingredientele noastre, fie cu un tel, fie cu un mixer, până când se va îngroșa compoziția noastră.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni mai mici, în care vom separa albușurile și gălbenușurile de la 3 ouă. Mai departe, vom avea nevoie doar de bolul cu gălbenușuri,

pe care le vom bate cu ajutorul unei furculițe. Amestecul se va turna, treptat, în bolul cu restul ingredientelor, în timp ce continuăm să amestecăm cu ajutorul telului, timp de câteva minute, moment în care amestecul de gălbenușuri se va termina. Atenție însă! Amestecul nu trebuie să dea în clocot!

Pasul 3.  După ce am obținut budinca noastră delicioasă de vanilie, vom îndepărta bolul de pe oală și vom mai amesteca timp de puțin timp, cu telul.

Adăugăm apoi și o esență de vanilie și mai amestecăm puțin, iar imediat apoi adăugăm și 4 cubulețe de unt. Compoziția se va amesteca cu telul, pentru ca untul să se încorporez în ingredientele adăugate.

budinca de vanilie cu banane si capsune
Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!

Pasul 4.  Budinca de vanilie se transferă într-un alt recipient și se introduce în frigider, timp de câteva ore sau chiar peste noapte, pentru a se răci complet, înainte să ne apucăm de ornarea desertului nostru.

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de ingredientele pentru decorarea desertului. Așadar, vom avea nevoie de câteva căpșune proaspete, banane și biscuiți. Biscuiții se vor pune într-o pungă și se vor sfărâma cu ajutorul unui ciocan de bucătărie. Căpșunele le vom tăia felii, dar și în jumătăți, iar bananele felii de dimensiuni potrivite.

Pasul 6.  După ce budinca noastră s-a răcit complet, vom avea nevoie de 4 pahare. Pe fundul acestora vom forma un strat de biscuiți din cei zdrobiți, apoi cu ajutorul unei linguri vom pune budinca de vanilie, pe margine vom așeza câteva felii de căpșune și banane, iar deasupra vom mai avea nevoie de câteva firimituri de biscuiți în mijloc, iar apoi jumătățile de căpșune, ca decor, iar rețeta este gata!

Budinca de vanilie cu banane și căpșune  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de budinca de vanilie
Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

 


Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies