Puiul prăjit cu legume reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui prăjit cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui prăjit cu legume, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui prăjit cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui prăjit cu legume, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Pui prăjit cu legume
Ingrediente pentru puiul prăjit cu legume
- 4 căni de apă+ 2 linguri de apă
- câteva bucăți de broccoli
- câteva bucăți de conopidă
- o bucată mai mare de piept de pui
- piper negru măcinat (după gust)
- praf de usturoi
- sare
- o lingură de amidon de porumb
- ulei
- puțin usturoi
- o ceapă
- 2 morcovi
Ingrediente pentru sos
- 3 linguri de apă
- o lingură de sos de soia
- o lingură de sos de stridie
- o lingură de ulei de susan
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Supă cremă de dovleac cu creveți. Gustoasă și rapidă!
Mod de preparare - Pui prăjit cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 4 căni de apă, iar imediat apoi și câteva bucăți de broccoli și conopidă. Punem oala pe aragaz și așteptăm să ajungă la punctul de fierbere. Imediat apoi, vom fierbe legumele timp de aproximativ 5 minute.
Pasul 2. Între timp, ne putem ocupa de pregătirea puiului nostru. Așadar, vom avea nevoie de o bucată mai mare de piept de pui, pe care o vom tăia în bucățele mai mici. Puiul se va pune într-un bol de dimensiuni potrivite, pe care îl vom condimenta cu piper negru măcinat (după gust), praf de usturoi, sare, la care vom adăuga și 2 linguri de apă. Amestecăm bine bucățile noastre de piept de pui, iar imediat apoi, vom mai adăuga
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom pregăti un sos pentru preparatul nostru. Așadar, vom avea nevoie de 3 linguri de apă, o lingură de sos de soia, o lingură de sos de stridie, o lingură de ulei de susan, piper negru măcinat (după gust), ingrediente pe care le vom amesteca bine de tot, cu ajutorul unei linguri, conținut pe care ulterior îl vom lăsa deoparte.
Citește și: Rețetă de Omletă cu prosciutto. Un mic dejun la îndemâna oricui!
Pasul 4. Într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom adăuga ulei și vom aștepta până când se va încinge îndeajuns de mult, pentru a adăuga bucățile de piept de pui. Imediat apoi, vom așeza, rând pe rând, bucățile de pui în tigaie. În momentul în care sunt îndeajuns de făcute pe o parte, cu ajutorul unui clește sau a unei linguri, le vom întoarce. Când puiul nostru este îndeajuns de gătit, îl vom transfera pe o farfurie.
Pasul 5. În aceeași tigaie, vom adăuga puțin usturoi pisat, alături de câteva bucăți mici de ceapă, iar după ce am mai amestecat, le vom lăsa să se rumenească. Imediat apoi, va veni momentul în care trebuie să adăugăm și puiul, alături de 2 morcovi rași, în prealabil, dar și sosul pe care l-am pregătit anterior. Preparatul se mai gătește pentru încă câteva minute, iar apoi vom adăuga și bucățile de conopidă și de broccoli, în tigaie.
Pasul 6. Gătim până când sosul se va subția, apoi putem transfera preparatul pe o farfurie, iar rețeta este gata!
Puiul prăjit cu legume este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor