Burfi cu banane și nuci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de burfi cu banane și nuci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos burfi cu banane și nuci, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Burfi cu banane și nuci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de burfi cu banane și nuci, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de odihnă – 2 ore
Timp total – 2 ore și 40 minute
Porții – 15 bucăți
Ingrediente – Burfi cu banane și nuci
-
3 banane mai mari
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- o cană de zahăr brun
- o cană de apă
- o jumătate de cană de unt+ un sfert de cană de unt (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de făină
- un sfert de cană de zahăr granulat
- un sfert de linguriță de șofran
- un sfert de linguriță de praf de cardamom
- câteva nuci tăiate (după preferințe)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 15 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețeta de Tartă cu lămâie și afine, tradițională franțuzească
Mod de preparare - Burfi cu banane și nuci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea piureului de banane. Așadar, vom avea nevoie de 3 banane mai mari, pe care le vom decoji, rând pe rând, le vom tăia rondele și le vom adăuga într-un blender. Pornim blender-ul, până când vom obține piureul dorit.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea desertului nostru propriu-zis.
Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mic, în care vom adăuga o cană de zahăr brun, o cană de apă, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, până când tot zahărul brun se va dizolva complet.Pasul 3.
Pasul 4. A venit timpul să adăugăm în tigaia noastră și un sfert de cană de zahăr granulat, moment în care vom continua să amestecăm foarte bine cu o spatulă. Atunci când toate ingredientele s-au încorporat corespunzător, vom adăuga și piureul de banane, pe care îl vom amestecă la fel de bine, pentru a se combina cu restul conținutului din tigaie și vom obține o compoziție sfărâmicioasă.
Citește și: Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune. Alege să-ți surprinzi prietenii!
Pasul 5. După un interval de 10 minute în care am amestecat și am obținut aluatul sfărâmicios dorit, vom adăuga și siropul de zahăr brun pe care l-am preparat, dar și un sfert de linguriță de șofran și continuăm să amestecăm, pentru ca toate ingredientele să rezulte o textură netedă. În plus, mai este nevoie acum să adăugăm și un sfert de cană de unt topit în prealabil, un sfert de linguriță de praf de cardamom, dar și câteva nuci tocate (după preferințe). Continuăm să amestecăm.
Pasul 6. Compoziția se va transfera din tigaie, într-o tavă de dimensiuni mai mici, pătrată, în care am așezat deja hârtie de copt, iar cu ajutorul unei spatule o vom presa pentru a se întinde pe întreaga suprafață, în mod egal. Deasupra mai adăugăm câteva nuci tocate, pe care de asemenea, le vom presa în compoziție, însă ușor, cât să rămână totuși la suprafață.
Pasul 7. Desertul se lasă la temperatura camerei, pentru timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, scoatem desertul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt, tăiem în bucățele potrivite, iar rețeta este gata!
Burfi cu banane și nuci este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici!