Cauzele emoționale ale alergiilor

Cauzele emoționale ale alergiilor
Cauzele emoționale ale alergiilor

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele emoționale ale alergiilor.

Multe persoane suferă de anumite alergii la diferite obiecte din mediul înconjurător. Acestea de cele mai multe ori sunt dobândite pe parcurs și se manifestă diferit de la un individ la altul. Medicina clasică oferă o mulțime de tratamente prin intermediul cărora putem să ameliorăm efectele alergiilor asupra corpului, dar foarte rar o persoană se poate vindeca de alergii, acestea rămânând adesea caracteristice persoanei respective.

Unele persoane învață să trăiască alături de aceste alergii, evitând pe cât posibil alimentele sau lucrurile care le provoacă stări nefavorabile, alții, în schimb, se adaptează foarte greu

la alergiile lor și consideră o adevărată povară faptul că nu se pot bucura în voie de lucrurile care îi înconjoară fără să aibă reacții adverse ale corpului.

În cadrul unei emisiuni, Lorina Buga, specialist în psihosomatică, a vorbit despre legătura dintre emoții și alergii și cum pot influența anumite episoade din viața noastră declanșarea alergiilor.

Ce reprezintă psihosomatica

Potrivit specialistului în domeniu, psihosomatica este o disciplină medicală care presupune că există întotdeauna o legătură între emoțiile noastre și corpul nostru.

Cu alte cuvinte, tot ceea ce gândim și cum ne manifestăm trăirile are o strânsă legătură cu felul în care corpul nostru acționează. Acest lucru este valabil și invers, adică modul în care corpul nostru acționează ne influențează emoțiile și trăirile.

Cum influențează anumite evenimente din viața noastră declanșarea alergiilor

Citește și: Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli

Cum influențează anumite evenimente din viața noastră declanșarea alergiilor

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Așadar, pornind de la conceptul de psihosomatică, descoperim o legătură profundă între anumite întâmplări în viața noastră și prezența unor alergii.

De exemplu, dacă noi avem în preajma noastră un buchet de flori sau suntem înconjurați de flori în momentul în care aflăm o veste care ne provoacă sentimente de frică sau teamă foarte profunde, atunci corpul nostru poate să perceapă florile care fiind cele care ne-au provocat aceste sentimente și de fiecare dată când vom fi înconjurați de ele o să formeze un sistem de alertă prin intermediul anumitor alergii.

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, alergiile care au cauze emoționale sunt prezente și la copiii până în 10 ani, dar în acest caz vorbim despre un comportament al părinților care îl poate afecta pe cel mic.

Corpul său poate să asocieze acea lactoză, de exemplu, cu frica, iritarea că părinții pot să se separe. Copilul simte și corpul său începe să asocieze de ce îi este lui frică.

Primul lucru pe care îl poate face un corp biologic este să asocieze un produs care se află în corpul lui la acel moment .”, spune specialistul în domeniu.

Cum tratăm alergiile declanșate de cauze emoționale

Citește și: Conjunctivita la copii: simptome și cum trebuie tratată

Cum tratăm alergiile declanșate de cauze emoționale

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Primul pas pe care trebuie să îl parcurgem în procesul de vindecare al alergiilor declanșate de cauze emoționale este să găsim situația care ne-a declanșat alergiile. Astfel, după ce descoperim care a fost acel moment care ne-a afectat atât de mult din punct de vedere emoțional, putem să lucrăm la partea de conștientizare și să stabilim că nu există nicio legătură între sentimentul pe care l-am avut atunci și ceea ce ne provoacă nouă alergie în prezent.  

Dacă simțim o atenție mai focusată pe un element anume, elementul acela în viitor poate să fie interpretat de corpul meu ca un pericol de a supraviețui legat de separarea cu cineva. Cel mai important este să găsim acea situație care a declanșat acea asociere cu pericolul acela inexistent .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, un alt sfat foarte important este să conștientizăm care sunt acele frici și să ne spunem nouă despre ele astfel încât să încercăm să le disociem.

Toate aceste frici sunt foarte bine venite să fie conștientizate, să fie comunicate, să nu ne temem să ne temem .”, explică specialistul în domeniu.  

De asemenea, dacă nu reușim să parcurgem acest proces singuri, putem să apelăm la ajutorul unui specialist care să ne ajute să identificăm cauza și să neutralizăm efectul.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Alergii vs intoleranțe alimentare. „1 din 4 români este alergic, nu neapărat la alimente”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies