Cea mai îndrăgită mamaie de pe platformele de socializare, a dezvăluit pentru cei care o urmăresc, o reţetă de desert, uşor de făcut.
Fără a avea alte ustensile profesionale, ca în multe bucătării bine dotate, bunica Gherghina de pe TikTok a prezentat o rețetă specială de prăjitură, deloc costisitoare.
Reţetă de prăjitură cu nucă şi iaurt- ingrediente
„Dragii mei,
Astăzi vreau să vă arăt cum se face o prăjitură cu nucă şi iaurt. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- Nucă
- Jumătate de cană de ulei (150 ml)
- 7 ouă
- Iaurt (pahar mare – 450 ml)
- O cană cu zahăr (250 g)
- 10 linguri de făină
- Un pliculeţ praf de copt
- Un pliculeţ de zahăr vanilinat
Într-o cratiţă, punem iaurtul din paharul de plastic, o cană cu vârf de zahăr şi urmează cele șapte ouă. După ce aţi pus toate ouăle, punem cele zece linguri de făină. Atenţie! Punem şi jumătatea de cană de ulei.. Aţi înţeles?!” a specificat cea mai îndrăgită bunică din Teleorman.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cu spirit de glumă, bunica Gherghina a povestit de unde ştie ea rețeta de prăjitură cu nucă şi iaurt.
Cea mai simpatică femeie de pe platformele de socializare, a povestit că reţeta secretă o ştie de la o colegă de serviciu, care încerca diverse rețete şi venea cu produsul la degustare.„Acum urmează pasul cel mai important: punem nuca. În continuare adăugăm praful de copt şi zahărul vanilinat. Amestecăm toate ingredientele.” în timp ce mamaia omogeniza tot ceea ce a fost încorporat în cratiță.
Citește și: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
„De unde ştiu această prăjitură?! O ştiu de la ţaţa Mia, o femeie care a murit aproape de 90 de ani.
Noi mereu o întrebam: „Ce ne-ai adus?!”
Țața Mia: „Ia să vă arăt eu acum prăjitura cu nucă şi iaurt!”
Pentru pasul următor, cel de coacere a desertului, bunica Gherghina a tapetat tava cu ulei şi faina.
„Acum turnam compoziția în tavă şi o băgăm la cuptor. O ţinem 30 de minute, la 250 de grade. Sau... fiţi atenţi când este coaptă prăjitura şi nu este moale. O scoateţi din cuptor, o tăiaţi şi începeţi să mâncaţi!” a spus bunica Gherghina din Teleorman.
„Uitați ce bunătate! Să o faceţi mamaie, că este aşa de bună, de moale şi de gustoasă! Vă pupă mamaia! Să faceţi şi voi, vă rog frumos!” a conchis femeia.