Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum
Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor

Multe persoane fac o greșeală în momentul în care prăjesc şniţelele sau chiftelele. Află în rândurile de mai jos cum se gătesc corespunzător aceste preparate!

Șnițelele și chiftelele sunt niște preparate extrem de iubite și consumate de către oameni. Însă, dacă reușești să ții cont de un detaliu foarte important, mâncarea va ieși senzațională. Așadar, totul are legătură cu tipul de ulei pe care îl folosești pentru a prăji șnițelele sau chiftelele!

Tipul de ulei potrivit pentru prăjirea șnițelelor sau chiftelelor

Gospodinele obișnuiesc să folosească ulei de floarea-soarelui atunci când prăjesc șnițele sau chiftele, însă prea puține persoane cunosc detaliile ce determină calitatea unui ulei, când vine vorba despre prăjeli.

Așadar, nu există un singur ulei potrivit pentru a prăji șnițelele sau chiftelele. Cele mai experimentate gospodine precizează faptul că un ulei bun pentru această sarcină trebuie să îndeplinească trei criterii, mai precis, să fie ieftin, să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.

Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați

Ce tip de ulei este recomandat să cumperi de la supermarket

Uleiul folosit trebuie să fie ieftin, deoarece niciunul dintre noi nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele, în general pregătim mai multă carne și o gătim pe toată.

Astfel, cantitatea de ulei folosită va fi destul de mare. Mai mult decât atât, când vine vorba despre prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor, una dintre greșeli este gătirea lor la o temperatură mult prea scăzută.

Citește și: Cum se face cea mai bună pastramă de oaie, la tuci. Trei reţete apreciate de pofticioşi

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret

Astfel, pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este necesar să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius. Schmaltzul, adică grăsimea de pui sau de gâscă, folosită la prăjirea cărnurilor, prezintă un punct de fierbere de 162 grade Celsius. Uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de fierbere de 175 grade Celsius. Ambele produse se încadrează în intervalul de temperatură corespunzătoare.

Pentru o aromă deosebită, cele mai recomandate uleiuri pentru prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor sunt: uleiul vegetal, uleiul de canola, untura și untura vegetală. Uleiul de măsline, deși oferă o aromă senzațională, nu este recomandat la prepararea acestor tipuri de carne, din cauza faptului că arde rapid. Mâncarea va avea, astfel, un gust surprinzător de bun.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies