Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!

reteta de lasagna cu carne
Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă

Lasagna cu carne reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  lasagna cu carne. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă lasagna cu carne, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Lasagna cu carne

lasagna cu carne
Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă[Sursa foto: pexels]

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  lasagna cu carne, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  - 6 persoane

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente – Lasagna cu carne

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • o ceapă galbenă
  • 1 kg carne de porc și vită tocată
  • sare (după gust)
  • piper negru măcinat (după gust)
  • oregano
  • 100 ml vin alb
  • 450 g pastă de tomate
  • apă fierbinte
  • 16 bucățele de paste drepte, speciale pentru lasagna
  • 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de făină
  • 1 litru de lapte
  • nucșoară

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de lasagna cu carne
Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Quesadilla de vită cu sos guacamole. Cu siguranță te va surprinde diversitatea aromelor!

Mod de preparare - Lasagna cu carne

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea umpluturii de carne pentru lasagna. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu spre mare. Adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm să se încingă.

Pasul 2.  Imediat apoi, vom adăuga și 2 căței de usturoi pe care i-am tocat mărunt, în prealabil, alături de o ceapă galbenă de dimensiuni mai mari, de asemenea, tocată mărunt, în prealabil. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca din când în când, până când acestea încep să se rumenească. În acel moment, vom adăuga 1 kilogram de carne de porc și vită tocată.

Tot cu spatula o vom sfărâma bine de tot, și o vom amesteca cu restul ingredientelor din tigaie.

Pasul 3.  După câteva minute, vom adăuga peste ingredientele noastre din tigaie și puțină sare (după gust), piper negru măcinat (după gust) și puțin oregano, alături de 100 de mililitri de vin alb. Continuăm să amestecăm, pentru ca alcoolul să se evapore.

Abia atunci este momentul să adăugăm și 450 de grame de pastă de tomate și amestecăm pentru a se îmbina bine cu carnea.

Pasul 4.  Acum a venit timpul să ne ocupăm de tava noastră de cuptor, termorezistentă, dreptunghiulară, în care vom prepara lasagna. Așadar, este nevoie să turnam apă fierbinte în tavă, pe jumătate din cantitatea acesteia, puțin ulei, în care vom așeza 16 bucățele de paste drepte, speciale pentru lasagna, pe care le vom lăsa aproximativ 10 minute să se înmoaie.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de lasagna cu carne
Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat!

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea sosului bechamel. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc mediu. Așteptăm să se încingă, ai apoi vom adăuga 2 linguri de unt (la temperatura camerei) și așteptăm să se topească. Imediat apoi, vom adăuga în tigaie 2 linguri de făină, pe care o vom împrăștia în tigaie, folosindu-ne de un tel, timp de câteva minute. În continuare, vom adăuga și 1 litru de lapte fierbinte și amestecăm tot cu telul, până când vor dispărea urmele de făină. Adăugăm și o linguriță de sare, piper negru măcinat și nucșoară, iar cu telul le amestecăm până când se va îngroșa conținutul.

Pasul 6.  Pastele de lasagna le scoatem din tava cu apă, pe un prosop și vom arunca apa din tavă, pentru că o vom folosi pe aceeași. Așadar, acum că avem o tavă curată, vom începe asamblarea preparatului nostru. În primul și-n primul rând, vom pune o lingură de paste de tomate, pe care o vom întinde pe toată suprafața tăvii și continuăm să așezăm un strat de paste de lasagna, peste care vom așeza un strat de carne tocată, un strat de sos bechamel, din loc în loc, apoi un strat de mozzarella rasă. Procesul se repetă până când terminăm toate ingredientele, ultimul strat fiind format din sosul bechamel și mozzarella rasă.

Pasul 7.  Tava se introduce în cuptor, la o temperatură de 220 de grade Celsius, timp de aproximativ 20-30 de minute, astfel încât brânza de deasupa se va rumeni așa cum ne dorim. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar rețeta este gata!

Lasagna cu carne  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

 

 


Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Supă cremă de ciuperci. Experimentează o explozie de gusturi cu supa cremă de ciuperci, o combinație rafinată între aroma de ciuperci și smântână!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies