Care sunt treptele către fericire?

Care sunt treptele către fericire?
Care sunt treptele către fericire?

Află din rândurile următoare care sunt treptele ce te duc către fericire și cum poți să ajungi la ele.

Fericirea este un ideal pe care mulți vor să-l țintească de-a lungul vieții, însă foarte puțină lume reușește. Trăim niște vremuri în care foarte rar mai vezi oameni fericiți, majoritatea fiind împovărați de problemele și grijile de zi cu zi. De multe ori uităm că putem fii fericiți și ajungem să trăim într-o viață iluzorie în care fericirea, de fapt, nici măcar nu există când noi înșine nu știm cum se simte.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana a vorbit despre cum poți să pășești pe treptele fericirii alături de Dumnezeu și cum să evităm lucrurile care ne împiedică să fim fericiți.

Fericirea este un ideal pe care Dumnezeu l-a promis oamenilor și pe acest Pământ și dincolo în Împărăția Lui. Noi suntem sinteza alegerilor noastre proprii. Starea de bine sau starea de rău sunt în alegerea noastră proprie.

Alegem fericirea după înțelesul nostru și după anumite despre care tu crezi că aceea este fericirea .”, spune părintele.

Cele 7 trepte către fericire

Citește și: Cum să fii mai fericit în relația de cuplu și să-ți îndeplinești destinul

Care sunt treptele către fericire?
Care sunt treptele către fericire?[Sursa foto: pexels]

Iată care sunt cele 7 trepte către fericire și cum să ajungi la ele:

Trăiește o viață fără compromis

Mulți dintre noi alegem de-a lungul vieții să facem compromisuri tocmai pentru că ne gândim că la un moment dat vom avea parte de fericire, dar din păcate în încercarea de a o atinge ne pierdem pe noi înșine. În acest caz, părintele ne sfătuiește să evităm pe cât posibil compromisurile și dacă prin orice circumstanță nefavorabilă am ajuns totuși să le facem, să ne eliberăm de ele.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De multe ori se interpune între noi și starea noastră de bine faptul că facem compromis. Viața trebuie trăită frumos, fără presiuni și să știm că scopul nu scuză mijloacele. Dacă nu vei mai trăi cu compromisul, vei dormi bine pe perna ta .”, a explicat părintele.

 

Nu trăi singur

Citește și: Oamenii care fac ASTA sunt cei mai fericiți

Care sunt treptele către fericire?
Care sunt treptele către fericire?[Sursa foto: pexels]

Singurătatea de multe ori este egală cu nefericirea, iar de aceea este foarte important să nu ducem povara vieții singuri. Este adevărat că viața este grea, dar atunci când trecem împreună prin ea devine mult mai ușoară. Împarte cu cei din jurul tău binele și răul și vei vedea că totul va fi mult mai simplu.

Nu exagera

Dacă vrem să urcăm această treaptă către fericire, părintele ne sfătuiește să avem măsură în toate. Trebuie să ne ponderăm simțurile, pasiunile și dorințele dacă vrem să fim fericiți.

Exagerarea ne poate duce într-o zonă de presiune și de nefericire. Carierismul este un păcat, dorința nesăbuită de a avea bani este un păcat, toate acestea sunt exagerări .”, spune părintele.

Nu judeca

Mulți dintre noi îi judecăm pe cei din jurul nostru din cauza greșelilor pe care le fac, iar astfel ne umplem inima și mintea cu gânduri negative și suntem cuprinși de nefericire. Este foarte important să încercăm să nu vânăm greșelile celor din jurul nostru și chiar să încercăm să îi compătimim pe cei care greșesc.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Renunță la orgoliu

Potrivit spuselor părintelui, orgoliul ucide sufletul. De aceea, este foarte important dacă vrei să atingi fericirea să renunți la orgoliu.

Dacă vrei să fii fericit, fugi de orgoliu cât poți de mult. Orgoliul te duce într-o zonă în care aproape îți pierzi mințile. Îți construiești o imagine despre tine și aproape crezi că ești Dumnezeu pe pământ .”, spune părintele.

Nu uita că ești ceea ce gândești

Care sunt treptele către fericire?
Care sunt treptele către fericire?[Sursa foto: pexels]

Mulți dintre noi atragem nefericirea și gândurile negative fără să ne dăm seama. Trebuie să renunțăm la acest obicei care ne afectează atât de mult și să încercăm să atragem tot ceea ce este bun asupra noastră.

Important este să înțelegem că noi suntem sinteza gândurilor și alegerilor noastre. Noi alegem ce gânduri primim. Dacă vrei să fii luminos și fericit, trebuie să ai baza gândurilor tale, să nu mai primești toate gândurile rele care vin spre tine .”, a explicat părintele.  

Creează stări de bine

După cum spuneam, noi suntem creatorii propriei noastre fericiri. Atâta timp cât creăm stări de bine pentru cei din jurul nostru vom fi și noi la rândul nostru fericiți. Așa că adu-ți aminte cine ești și care este rolul tău în lume și fii atent la  cum vorbești, ce ton folosești și ce activități faci astfel încât să îi bucuri pe cei din jurul tău, dar și pe tine însuți.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies