Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos!

reteta de ciolan de porc
Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos

Ciolanul de porc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ciolan de porc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos ciolan de porc, preparat exact pe gustul vostru.  

 

Rețetă de Ciolan de porc

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ciolan de porc, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 2 ore și 40 minute

Timp total  – 3 ore

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Ciolan de porc

  • 2 lingurițe de sare
  • o linguriță de piper negru boabe
  • o linguriță de boabe de ienupăr
  • o linguriță de semințe de chimen
  • o linguriță de semințe de fenicul
  • un ciolan de porc
  • oțet
  • 8 căței de usturoi
  • ulei de măsline

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În plus, această rețetă de ciolan de porc se va realiza în decurs de două zile, pentru că ciolanul de porc trebuie să stea în frigider peste noapte, pentru a se marina așa cum se cuvine, iar

gustul să fie unul mult mai pătruns și pe placul tuturor. Haideți să trecem la treabă!

cea mai buna reteta de ciolan de porc
Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Aripioare picante cu sos, în stil asiatic

Mod de preparare - Ciolan de porc

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga 2 lingurițe de sare, o linguriță de piper negru boabe, o linguriță de boabe de

ienupăr
, o linguriță de semințe de chimen și o linguriță de semințe de fenicul. Pe toate le vom așeza într-un mojar, pentru a le zdrobi și amesteca, cât mai bine cu putință.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de pregătirea ciolanului nostru de porc. Așadar, vom avea nevoie de un ciolan de porc, pe care, cu ajutorul unei pensule, îl vom unge cu oțet, pe toată suprafața acestuia.

Imediat apoi, pe zona din interior, cu ajutorul unui cuțit, îl vom înțepa din loc în loc, iar acolo vom pătrunde câte un cățel de usturoi. Ar trebui să utilizăm cam 8 căței de usturoi, prin urmare, vom face 8 înțepături din loc în loc.

Pasul 3.  Mai departe, vom unge exteriorul ciolanului nostru de porc cu ulei de măsline. Îl putem masa, apoi, chiar și cu mâinile.

Presărăm deasupra amestecul nostru de condimente pregătit, iar de asemenea îl vom masa peste tot, pentru ca acesta să ajungă pe toată suprafața ciolanului de porc, atât în interior, cât și în exterior.

cea mai simpla reteta de ciolan de porc
Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Pasul 4.  Acum vom avea nevoie de 2 frigărui metalice, pe care le vom înfige în ciolanul de porc, în formă de X, cât mai aproape de baza acestuia. Se așază apoi peste un bol de dimensiuni mai mari și se lasă în frigider peste noapte.

Pasul 5.  Următoarea zi vom scoate ciolanul de porc de la frigider și în vom așeza pe un grătar, deasupra unei tăvi de cuptor, pentru a-l introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 2 ore și 10 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, pentru a unge încă o dată ciolanul cu oțet, iar apoi îl mai punem în cuptor pentru încă 30 de minute.

Pasul 6.  După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom aștepta să se mai răcească puțin. Ciolanul de porc se poate servi alături de o porție de cartofi prăjiți, o salată și un sos, la alegere, iar rețeta este gata!

Ciolanul de porc  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

ciolan de porc
Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Salată grecească. Una dintre cele mai fresh!

 


Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Rețetă de Carne fragedă de porc cu sos, în stil chinezesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies