Rulada cu cremă de cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ruladă cu cremă de cacao. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă cu cremă de cacao, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ruladă cu crem ă de cacao
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ruladă cu cremă de cacao, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp de răcire – o oră
Timp total – o oră și 45 minute
Porții – 2 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Ruladă cu crem ă de cacao
- 150 g făină
- un plic de praf de copt
- sare
- 5 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 200 g zahăr granulat
- o esență de vanilie
- 3 linguri de ulei
- zahăr pudră
- 200 ml frișcă lichidă (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de zahăr pudră
- o lingură de pudră de cacao
- 100 g ciocolată neagră
- o jumătate de cană de lapte fierbinte
- zmeură
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!
Mod de preparare - Ruladă cu crem ă de cacao
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de făină, un plic de praf de copt și un praf de sare. Într-un alt bol, vom sparge 5 ouă întregi (la temperatura camerei), 200 de grame de zahăr granulat, o esență de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru a obține o spumă. Imediat apoi
Pasul 2. În continuare, într-o tavă dreptunghiulară vom așeza hârtie de copt, o vom unge cu ulei și vom turna compoziția de ruladă în tavă, pe care o vom întinde pe toată suprafața acesteia.
Pasul 3. După acest interval de timp, vom așeza rulada pe un prosop de bucătărie, pe care l-am pudrat cu zahăr pudră, iar deasupra acesteia mai pudrăm încă puțin , apoi o rulăm si o lăsăm să se răcească complet.
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de cacao. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 200 de mililitri de frișcă lichidă (la temperatura camerei), alături de o jumătate de cană de zahăr pudră, o lingură de pudră de cacao, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru a obține crema dorită.
Pasul 5. Acum ne întoarcem la rulada noastră care s-a răcit, o desfacem și adăugăm crema de cacao pregătită, pe care o vom întinde cu ajutorul unei spatule. Rulăm apoi, cu mare grijă, rulada noastră delicioasă, o împachetăm înapoi în prosopul de bucătărie și o introducem în frigider pentru cel puțin o oră.
Pasul 6. În continuare, ne vom ocupa de prepararea glazurii de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 100 de grame de ciocolată neagră, o jumătate de cană de lapte fierbinte, pe care le vom amesteca cu o spatulă, pentru ca ciocolata să se topească complet.
Pasul 7. După acest interval de timp, scoatem rulada de la frigider, ulterior și din prosop, o glazurăm cu puțină ciocolată deasupra, adăugăm câteva bucățele de zmeură, iar rețeta este gata!
Rulada cu cremă de cacao este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide. Surprinde-ți partenerul de Valentine’s Day!