Curățarea tenului reprezintă cel mai important pas în rutina de îngrijire a pielii a femeilor, și nu numai. Află din rândurile de mai jos totul despre curățarea tenului!
Diana Baicu, specialist în beauty, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre curățarea tenului.
Totul despre curățarea tenului
Curățarea tenului trebuie realizată indiferent că pe față a fost aplicat make-up sau nu, deoarece aceasta trebuie curățată pentru a înlătura impuritățile care se acumulează la nivelul tenului precum praful, noxele produse de poluare și sebumul în exces, pentru a preveni apariția punctelor negre și a acneei.
“Nu folosim niciodată săpun, în momentul de față există extrem de multe tipuri de produse cosmetice pe care le alegem în funcție de tipul nostru de ten, dar și în funcție de preferințele noastre.
Citește și: Îngrijirea pielii în timpul sarcinii
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Astfel, prima etapa de curățare a pielii este aplicarea unui produsul demachiant în palmă, indiferent că este spumă demachiantă, ulei sau lapte demachiant, și apoi trebuie masat în continuare pe față.
Totodată, este necesară atenția sporită asupra zonelor neglijate precum îmbinarea dintre piele și păr, zona de sub bărbie, gât și decolteu, cât și zona din spate a gâtului.“Ne aplicăm produsul fie că este ulei, lapte demachiant, spumă demachiantă, de obicei ne aplicăm doua pompe. Prima etapă de curățare a pielii: este foarte important și timpul în care produsul stă în contact cu pielea noastră.
Citește și: Totul despre cauzele care duc la îmbatrânirea prematură a pielii!
De asemenea, în timpul curățării tenului se va face întotdeauna dublă-demachiere, mai precis, se folosește un produs care este hidrofil, și un produs care este hidrofob. Totodată, nu trebuie să existe mișcări de presiune, pentru a nu irita pielea. După îndepărtarea machiajului, se folosește o dischetă cu apa micelară, iar produsele de curățare trebuie îndepărtate de pe față cu apă. Cu toate astea, ochii se demachiază diferit, cu ajutorul unei cantități generoase de produs de curățare pe o dischetă demachiantă. Astfel, se aplică pe ochi și se menține acolo câteva secunde, iar mai apoi se glisează ușor către colțul exterior al ochiului.
“Când purtăm machiaj, întotdeauna facem dublă-demachiere, adică folosim un produs care este hidrofil, și un produs care este hidrofob. Întotdeauna trebuie să fim foarte delicați cu pielea noastră, nu mișcări de presiune, nu insistăm foarte mult, nu vrem să irităm pielea. Îndepărtăm bine machiajul, după care trecem la a doua etapă. Folosim o dischetă, și pe ea folosim, de obicei, apa micelară. Produsele de curățare trebuie să le îndepărtăm de pe față cu apă. Ochii se demachiază diferit, folosim fie demachiante speciale pentru ochi, apa micelară putem să o folosim și pe zona ochilor. Punem o cantitate generoasă de un produs de curățare pe o dischetă demachiantă, o aplicăm pe ochi, o menținem acolo câteva secunde, și după aceea glisăm spre colțul exterior al ochiului”, a încheiat aceasta.