Tarta cu căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tartă cu căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă tartă cu căpșune, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tart ă cu căpșune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tartă cu căpșune, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Tart ă cu căpșune
- 300 de grame de făină
- 150 de grame de unt (la temperatura camerei)
- sare
- 150 de grame de zahăr pudră
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- coaja rasă de la o lămâie
- 20 de căpșune tăiate în bucățele mai mici
- o lingură de zeamă de lămâie
- 6 lingurițe de zahăr granulat
- 2 linguri de amidon de porumb
- 130 de mililitri de apă
- căpșune proaspete în plus
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!
Mod de preparare - Tart ă cu căpșune
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului nostru pentru tart ă. Vom avea nevoie de bolul de la robotul de bucătărie, în care vom adăuga 300 de grame de făină, 150 de grame de unt (la temperatura camerei) și sare. Mixăm pentru a obține un amestec sfărâmicios.
Imediat apoi, vom adăuga și 150 de grame de zahăr pudră, 2 ouă întregi (la temperatura camerei) și coaja rasă de la o lămâie. Frământăm în continuare, pentru a obține aluatul dorit.Pasul 2. Odată obținută bucata de aluat, se transferă într-o folie alimentară, pe care o vom introduce în frigider, pentru cel puțin o or ă. După acest interval de timp, vom scoate aluatul de la frigider.
Pasul 3. În continuare, vom presăra puțină făină pe o suprafață plată, pentru a așeza aluatul și a-l întinde cu ajutorul unui sucitor, pentru a obține o dimensiune potrivită pentru tava de tartă pe care o vom utiliza. Aluatul se așază apoi pe sucitor și imediat în tava de tartă. Trebuie să ne asigurăm că aluatului este așezat cum trebuie în tavă, pentru ca mai apoi să îndepărtam stratul în plus al aluatului de pe margini.
Pasul 4. Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii de căpșune, pentru tarta noastră delicioasă. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 20 de căpșune tăiate în bucățele mai mici, o lingură de zeamă de lămâie, 6 lingurițe de zahăr granulat, 2 linguri de amidon de porumb, iar cu ajutorul unei linguri le vom pasa și le vom amesteca cu restul ingredientelor. Ulterior, adăugăm și 130 de mililitri de apă, amestecăm și punem oala de aragaz, la foc mediu, moment în care amestecăm continuu și gătim până când va rezulta o compoziție fină. Lăsăm deoparte să se răcească.
Pasul 5. În continuare, vom scoate tava de la cuptor și aducem și umplutura de căpșune, pe care o vom turna peste tarta noastră. Peste umplutură vom mai adăuga câteva jumătăți de căpșune proaspete, cât să acopere toată suprafața tartei noastre delicioasă. Tarta se mai pune pentru puțin timp la frigider, iar rețeta este gata!
Tarta cu căpșune este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!