Totul despre divorțul după 40 de ani

Totul despre divorțul după 40 de ani
Totul despre divorțul după 40 de ani

Află din rândurile următoare de ce apare divorțul după 40 de ani.

Divorțul nu este nicicând un eveniment plăcut din viața unui om, dar mai ales după 40 de ani când ajungi la o maturitate emoțională care să îți permită să îți trăiești viața poate fără grija zilei de mâine sau fără să mai ai problemele financiare și emoționale de la vârsta de 20 de ani, divorțul este cu atât mai mult neplăcut dacă vine după zeci de ani petrecuți împreună.

Deși neașteptat, acest eveniment se întâmplă chiar și la vârsta de 40 de ani și acest lucru nu constituie ceva rău. Din contră, poate fi un eveniment benefic în viața celor doi parteneri care nu se mai regăsesc în căsnicia respectivă și au decis să meargă pe drumuri separate.

În cadrul unei emisiuni, psihologul Cristian Andrei a vorbit despre cauzele care duc la apariția divorțului după vârsta de 40 de ani și de ce acesta este benefic pentru cei doi parteneri.

De asemenea, a oferit câteva sfaturi despre cum am putea face să nu ajungem în acel punct.

De ce partenerii decid să divorțeze după vârsta de 40 de ani

Citește și: Totul despre divorțurile dintre cuplurile compatibile

Totul despre divorțul după 40 de ani
Totul despre divorțul după 40 de ani[Sursa foto: pexels]

În cazul divorțurilor este foarte important să înțelegem că principalul motiv pentru care cei doi parteneri nu mai sunt împreună este pus pe seama faptului că nu se mai regăsesc în relația respectivă, se simt ca doi străini sau apare infidelitatea în relație.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Majoritatea situațiilor în care oamenii divorțează după mai mulți ani de căsnicie sunt consecința faptului că aceștia au evoluat, nu că s-au degradat. La începutul vieții de căsnicie ai nevoie să fii cu celălalt. După care, te dezvolți și ai senzația că te ține cineva în urmă.

Atunci devine necesară această separație
.”, spune specialistul în domeniu.

Potrivit specialistului în domeniu, cei doi parteneri ajung să nu se mai înțeleagă și să nu se mai regăsească în relația respectivă din cauza faptului că percepțiile, modul de gândire și sentimentele lor au s-au modificat și în principiu au evoluat, iar celălalt nu a putut să țină pasul cu această evoluție.

O despărțire naturală este aceea bazată pe dezvoltarea celor doi încât să își fie suficienți lor înșile.

Când ești realmente bine dezvoltat, vorbești deschis cu celălalt și îi spui că nu mai merge așa și că pur și simplu vă chinuiți unul pe altul. Deci nu este un regres, este pur și simplu o dezvoltare a celor doi și ei simt nevoia, mai ales în ziua de astăzi când familia nu mai este un mijloc de supraviețuire, simt nevoia să se dezvolte separat .”, a precizat specialistul în domeniu.

Cum le dăm copiilor vestea că mami și tati divorțează

Totul despre divorțul după 40 de ani
Totul despre divorțul după 40 de ani[Sursa foto: freepik]

În divorțurile în care sunt implicați și copii lucrurile devin puțin mai complicate. Uneori copilul nu va înțelege de ce părinții lui trebuie să divorțeze, dar alteori, în schimb, va primi vestea cu ușurință pentru că știe că indiferent de situație el se poate baza pe amândoi și că cei doi părinți vor comunica astfel încât să ăi fie copilului bine.

În acest caz este foarte important cum comunică cei doi părinți cu copilul astfel încât lucrurile să decurgă cum trebuie.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Este foarte important ca fața pe care o ai și tonul pe care îl ai când vorbești despre separația de soțul tău să nu fie tragedie sau agresivitate. Pentru copilul tău contează enorm. Dacă tu vorbești în familie despre divorț ca fii ceva rușinos, agresiv sau deprimant, copiii tăi percep această mască a ta și când se întâmplă sunt terminați .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Cum să previi divorțul

Citește și: Copilul, o încercare pentru relația de cuplu?

Totul despre divorțul după 40 de ani
Totul despre divorțul după 40 de ani[Sursa foto: pexels]

Dacă ai o căsnicie de mai mult de 20 de ani este foarte important să fii atent la evoluția partenerului și să te dezvolți odată cu el pentru că în momentul în care unul dintre parteneri se dezvoltă mai mult pe plan personal față de celălalt apare discrepanța dintre cei doi și inevitabila separare.

Dacă oamenii divorțează în ziua de astăzi nu este pentru că i-au apucat pandaliile să divorțeze și că sunt imorali. Este pentru că societatea, de la biserică, la autorități locale, școală, comunitate, nu mai țin familia împreună. Mass media și internetul nu mai ajută familia să rămână împreună .”, spune specialistul în domeniu.  



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies