Croissantele cu unt reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. De la alegerea ingredientelor la tehnici esențiale de rulare și coacere, fiecare detaliu va fi dezvăluit pentru a vă ajuta să aduceți acasă farmecul autentic al boulangeriilor franceze.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de croissante cu unt. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase croissante cu unt, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Croissante cu unt
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de croissante cu unt, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – o oră+ timp de răcire
Timp total -2 ore+ timp de răcire
Porții – 8 bucăți
Ingrediente – Croissante cu unt
- 650 g făină
- 100 g zahăr granulat
- sare
- un plic drojdie uscată
- 250 ml apă
- 150 ml lapte
- 500 g unt
- un gălbenuș de ou
- o lingură de smântână
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
În plus, această rețetă de croissante cu unt se va realiza în decurs de două zile, pentru că aluatul trebuie să stea peste noapte la frigider. Haideți să trecem la treabă!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Plăcinte cu carne. Un deliciu la orice oră!
Citește și: Rețetă de Chec cu cremă de cacao. Alege calea ușoară pentru un desert pe placul tuturor!
Mod de preparare - Croissante cu unt
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga 650 de grame de făină, 100 de grame de zahăr granulat, un plic
de drojdie uscată , sare (după gust), 150 de mililitri de lapte, 250 de mililitri de apă, ingrediente pe care le vom mixa, până vom obține aluatul dorit. Bolul mixerului se lasă acoperit cu un prosop, timp de aproximativ 20 de minute.Pasul 2. După acest interval de timp, vom adăuga și 100 de grame de unt (rece), moment în care vom mixa, pentru mai mult timp, astfel încât untul să se sfărâme și să obținem, de această dată, un aluat
Pasul 3. În continuare, ne vom ocupa de un alt pas al acestei minunate rețete de croissante cu unt, care ține de… unt. Așadar, vom avea nevoie de 400 de grame de unt (la temperatura camerei), ingredient pe care îl vom așeza într-o hârtie de copt, iar cu ajutorul unui sucitor, vom începe să îl
Pasul 4. A venit momentul să scoatem aluatul de la frigider, pentru a-l întinde și pe el într-o formă dreptunghiulară, tot cu ajutorul unui sucitor. Aluatul se va înfășura într-o folie alimentară și se va introduce în frigider, pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 5. Imediat apoi, vom scoate și aluatul, dar și untul de la frigider, pentru a introduce untul, în bucata de aluat. Vom începe prin a întinde aluatul, peste care am presărat puțină făină deasupra, peste care vom așeza bucata de unt. Cu ajutorul sucitorului, vom începe să-l batem ușor, pentru ca untul să pătrundă în aluat. Procesul se repetă, până când bucata de unt a pătruns de tot în bucata de aluat. Abia apoi va veni timpul să introducem rezultatul într-o folie alimentară și îl punem la congelator, de această dată, timp de aproximativ 20 de minute, iar apoi la frigider pentru încă o oră. Procesul se repetă după acest interval de timp.
Pasul 6. După acest timp, vom scoate aluatul de croissante cu unt din frigider, îl vom așeza pe o suprafață plată, presărată cu făină în prealabil și îl vom aplatiza într-o formă dreptunghiulară. Apoi îl vom așeza într-o folie alimentară, îl vom așeza într-o tavă de cuptor și este nevoie să îl lăsăm în frigider, peste noapte.
Pasul 7. A doua zi, vom scoate aluatul din frigider, vom presăra puțină făină peste, îl mai întindem încă puțin cu sucitorul, iar apoi îl vom tăia 8 fâșii subțiri, pentru a obține astfel, 8 croissante. Începem să le rulăm în formă de croissante și să le așezăm pe hârtia de copt, în tavă. Tava se acoperă cu folie alimentară și se introduce la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 8. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, înlăturăm folia alimentară, iar apoi le vom unge cu un amestec format dintr-un gălbenuș de ou și o lingură de smântână. Introducem iar tava în cuptor, iar croissantele se vor scoate, în momentul în care sunt rumenite, iar rețeta este gata!
Croissantele cu unt sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!