”Este o boală crudă!” Bruce Willis suferă de o afecțiune severă. Familia celebrului actor a oferit informații despre starea lui de sănătate

”Este o boală crudă!” Bruce Willis suferă de o afecțiune severă. Familia celebrului actor a oferit informații despre starea lui de sănătate
”Este o boală crudă!” Bruce Willis suferă de o afecțiune severă. Familia celebrului actor a oferit informații despre starea lui de sănătate

Actorul Bruce Willis a fost diagnosticat cu o boală nemiloasă. Iată cu ce boală se confruntă!

Bruce Willis se numără, fără doar și poate, printre cei mai cunoscuți și apreciați actori internaționali. Acesta a debutat pe scena Off-Broadway, iar mai apoi s-a îndreptat către o carieră în televiziune și film, având ocazia să joace în numeroase comedii, drame și filme de acțiune pentru care este extrem de cunoscut.

Bruce Willis, diagnosticat cu demență

În urmă cu un an, Bruce Willis a luat decizia de a se retrage din lumea actoriei, iar din acel moment starea de sănătate a actorului nu a fost atât de bună.

Acesta a fost nevoit să meargă la un consult specializat, aflând inițial că suferă de o afecțiune cerebrală, mai precis afazie. Cu toate astea, familia lui Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a dat o veste extrem de tristă. Starea de sănătate a celebrului actor s-a înrăutățit de-a lungul vremii, iar doctorii l-au diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD). Nu există un tratament pentru boala respectivă, însă membrii familiei lui Bruce Willis au speranța că lucrurile se vor schimba în viitor.

„FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate afecta pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm. În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori.

Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli”, se arată în comunicatul emis de membrii familiei celebrității.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Când apare filmul Eroi de sacrificiu 4?

Bruce Willis suferă de o boală cruntă[Sursa foto: Instagram]

Ce este demența frontotemporală, boala cu care Bruce Willis se luptă

Demența frontotemporală este o boală care afectează lobii creierului situați în spatele frunții. Aceștia sunt responsabili de gestionarea comportamentului și a emoțiilor, rezolvarea problemelor și organizarea activităților. Totodată, medicii specialiști consideră că unele simptome pot fi și comportamente obsesive și dificultăți în vorbire. Între 10- 20% dintre persoanele care au FTD dezvoltă tulburări neuromusculare și de mișcare, precum parkinsonism sau boala neuronilor motori.

De asemenea, începutului demenței frontotemporale este una dintre cauzele care duc la apariția demenței timpurii.

Citește și: 7 Filme de pe Disney+ pe care trebuie neapărat să le vezi

Bruce Willis suferă de o boală cruntă[Sursa foto: Instagram]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

7 Filme de pe Disney+ pe care trebuie neapărat să le vezi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies