Anunț important despre pensii, pentru milioane de români! “Urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români!”

Anunț important despre pensii, pentru milioane de români! “Urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români!”
Anunț important despre pensii, pentru milioane de români! “Urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români!”

NN, liderul pieței de asigurări de viață, a declarat că a plătit clienților de asigurări și pensii private din țara noastră mai bine de 770 de milioane de lei anul trecut, oferind susținere pentru nevoia crescută de protecție și siguranță financiară într-o situație dificilă, din punct de vedere economic.

NN, liderul pieței de asigurări pe viață au continuat să sprijine clienții în momentul în care au avut nevoie în respectivul context volatil, iar aceștia au raportat rezultate financiare stabile pe toate liniile de business anul trecut. Mai precis, în segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a înregistrat prime brute subscrise de aproape 970 de milioane de lei în anul 2022, în creștere față de 940 de milioane de lei în anul 2021, potrivit rezultatelor financiare neauditate.

Astfel, această evoluție arată nevoia de protecție și stabilitate financiară a românilor în situații dificile și preocuparea pentru soluții de asigurare care să le ofere șansa de a beneficia de un sprijin financiar când apar situații neprevăzute.

Citește și: Vești privind plata facturilor la energie 2023. Când se pot efectua plăţile

Anunț important despre pensii, pentru milioane de români[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, NN Asigurări de Viață a continuat anul trecut să fie lângă clienți, plătind beneficii record din asigurări de peste 559 de milioane de lei, în creștere cu 16% față de anul 2021,

dintre care aproape 80 de milioane de lei au reprezentat beneficii pentru evenimente asigurate, iar 479 de milioane de lei indemnizații pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate. Așadar, coeficientul de lichiditate din 2022 a fost 2,61, iar marja de solvabilitate raportată potrivit Solvency II a fost 203%, arătând stabilitatea financiară a companiei și capacitatea de a-și duce la bun sfârșit obligațiile față de clienți. Totodată, respectiva companie și-a pus amprenta în economie cu ajutorul contribuțiilor totale de aproape 68 de milioane de lei plătite la bugetul de stat, mai exact cu 23% peste nivelul din
anul anterior.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„2022 a fost un an care ne-a amintit încă o dată tuturor cât de important este să avem grijă de noi, de cei dragi și de ce contează cu adevărat. Prin tot ceea ce facem, la NN urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români care se bazează pe noi în demersul lor de a-și asigura un viitor financiar mai bun.

Evoluția companiei reconfirmă că avem o bază financiară solidă și o poziție bună pentru a ne continua misiunea de a fi alături de oameni atunci când au cel mai mult nevoie, oferind mereu soluții relevante de asigurare și pensie privată prin care să protejeze tot ce contează pentru ei”
, a spus Gerke Witteveen, Chief Financial Officer al NN.

Active financiare de 4,45 miliarde de lei în 2022

NN Asigurări de Viață a gestionat active financiare de 4,45 miliarde de lei anul trecut. Compania a avut un profit brut de 106 milioane de lei în 2022, potrivit rezultatelor financiare neauditate, cu 23,7% peste nivelul din anul precedent care a fost marcat de un volum crescut de investiții în transformarea digitală. Totodată, în segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, compania a oferit sprijin clienților pentru a economisi în plus pentru pensie.

Activele nete gestionate au trecut de 2 miliarde de lei la sfârșitul anului 2022, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, cu 7,1% peste nivelul din 2021, reprezentând o cotă de 55,4% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Citește și: Anunț important pentru românii cu pensii până în 2.000 de lei!

Anunț important despre pensii, pentru milioane de români[Sursa foto: freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ambele fonduri au trecut cumulat de 300.000 de participanți în 2022, mai exact, aproape 48% din numărul total de participanți la Pilonul III. Totodată, NN Asigurări de Viață a fost alături de participanții celor două fonduri care au îndeplinit condițiile pentru a avea pensia lor Pilon III și a cheltuit în total peste 53 de milioane în 2022, potrivit datelor financiare neauditate.

Pensii private obligatorii nete de 33 miliarde de lei

De asemenea, în segmentul pensiilor private obligatorii întocmite de NN Pensii, anul trecut s-a sfârșit cu un volum al activelor nete administrate de 33 de miliarde de lei, cu 6,2% peste nivelul de la finalul anului 2021, reprezentând o cotă de 34,3% din piață, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Fondul constituit de NN Pensii avea 2,08 milioane de clienți la sfârșitul anului 2022, mai precis 26,2% din numărul total de participanți la Pilonul II, și a dat aproape 160 de milioane de lei peroanelor care au îndeplinit în 2022 condițiile pentru a se bucura de sumele acumulate în contul lor de pensie privată Pilon II. Anul trecut, NN a sporit contribuția la bunăstarea comunităților din care face parte în țara noastră, oferind susținere inițiativelor relevante social despre sănătate, educație, ajutorarea oamenilor în nevoie și incluziune financiară. În total, NN Asigurări de Viață s-a implicat cu peste 3,7 milioane de lei și NN Pensii cu 0,7 milioane de lei, conform datelor financiare neauditate. De asemenea, cele mai importante inițiative de anul trecut au fost parteneriatul cu Asociația Inima Copiilor pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București și parteneriatul cu Asociația Autism Voice pentru deschiderea Institutului Autism Voice, primul Centru Multifuncțional de Recuperare și Cercetare în Autism din România.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Anunț important pentru românii cu pensii până în 2.000 de lei!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies