Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei. Care sunt ultimele modificări

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei. Care sunt ultimele modificări
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei. Care sunt ultimele modificări

Anunț de ultimă oră pentru persoanele care beneficiază de o pensie sub 2.000 de lei. Majoritatea românilor pot primi ajutor atunci când trebuie să îți plătească facturile, iar de luni, pot folosi aceste carduri, pe care, cu toate acestea, nu toate persoanele l-au primit.

De astăzi, 20 februarie, este posibil să se facă primele plăți cu cardul de energie, dar cu toate acestea, el nu a ajuns încă la toată lumea. Iată care sunt explicațiile autorităților, având în vederea întârzierea lor.

Citește și: Statul oferă vouchere-trusou, în valoare de 2.000 de lei! Ce trebuie să facă viitoarele mămici, pentru a primi suma de bani

Care sunt ultimele modificări

Pe lângă aspectele precizate mai sus, un milion de români încă așteaptă să afle dacă au posibilitatea de a primi ajutor, atunci când vine vorba despre plata facturilor, ba chiar mai mult, unii dintre ei au fost chiar respinși.

Diverse surse menționează faptul că 1.500.000 de carduri au fost distribuite, cu toate că numărul celor care ar fi trebuit să fie expediate inițial era 2.800.000. Cu toate acestea, 1.700.000

de oameni au confirmarea că sunt eligibile pentru a beneficia de aceste carduri.

În momentul actual, 550.000 de mii de oameni încă așteaptă să afle dacă vor putea beneficia de ele, iar mai mult de 500.000 au aflat că au fost respinși, din cauza faptului că veniturile lor sunt peste suma de 2.000 de lei.

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei.
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei.[Sursa foto: shutterstock]

Aproximativ 300.000 de români așteaptă cardul de energie

Conform spuselor autorităților, 300.000 de români așteaptă cardul, iar cei care îl voi primi, sau îl au deja, îl vor folosi pentru a-și plăti facturile la energie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Mai mult, un milion de români au fost respinși sau încă așteaptă să știe dacă sunt eligibili sau nu pentru ajutorul la plata facturilor.

Plata se poate face în trei moduri, astfel:

-la oficiul poștal

-la domiciliu prin intermediul poștașului

-sau prin intermediu aplicației online.

Suma totală de pe carduri este de 1.400 de lei și se acordă în două tranșe. Prima este cea din luna februarie, în care persoanele vor beneficia de 700 de lei, iar în septembrie vor primi cealaltă jumătate.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Motivul pentru care oamenii nu și-au primit cardurile la energie

Ministrul Marcel Boloș a  spus că 1,74 milioane de români din cei 2,4 milioane de beneficiari au primit deja cardurile de energie, iar de astăzi au posibilitatea să plătească facturile la curent sau la căldură.

Ministrul Proiectelor Europene a mai menționat că există 303.000 beneficiari cărora le-au fost trimise înștiințați cum că au fost excluși din listă deoarece locuiesc împreună cu colocatari.

„550.000 beneficiari, ei sunt în etapa de clarificare a situației lor locative. Avem 303.000 beneficiari cărora le-am trimis înștiințări că au fost excluși din listă pentru că locuiesc împreuna cu colocatari care au venitul de 2.000

de lei”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei.
Veste tristă pentru femeile cu pensii sub 2.000 de lei.[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Anunț important despre pensii, pentru milioane de români! “Urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români!”

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

"Continuăm și în 2023 să acordăm diverse forme de ajutor!" Anunț important pentru femeile cu pensii mai mici de 1.500 de lei!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies