Se poate încetini albirea părului?

Se poate încetini albirea părului?
Se poate încetini albirea părului?

Află din rândurile următoare care sunt factorii care declanșează albirea părului și cum o poți preveni.

Albirea părului este un proces natural care ține de foarte mulți factori, atât externi, cât și interni. În zilele noastre din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu albirea prematură a părului, chiar și la vârste destul de fragede, cum ar fi adolescența sau tinerețea.

În zilele noastre, stilul de viață dezechilibrat este din ce în ce mai întâlnit la multe persoane, iar de aici poate să plece și adevărata problemă a albirii premature a părului.

În cadrul unui videoclip pe pagina sa de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat a vorbit despre ce declanșează albirea părului, care sunt factorii care influențează acest proces și cum putem să-l prevenim.

Ce presupune procesul de albire a părului

Citește și: Care este procesul de albire al părului

Se poate încetini albirea părului?
Se poate încetini albirea părului?[Sursa foto: pexels]

Albirea părului este un proces natural care presupune o lipsă a melaninei. Melanina este o substanță care colorează firul de păr și îi dă acestuia culoarea sa naturală. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de melanină scade, pielea devine mai sensibilă și părul are de suferit din punct de vedere al culorii.

Apariția părului alb este un fenomen din ce în ce mai întâlnit și poate apărea nu doar la maturitate.

Din ce în ce mai multe cazuri apar la vârste cât mi scăzute. Albirea părului este un proces normal. Culoarea părului nostru este dată de melanină. Ea este produsă de melanocite, care sunt localizate la baza folicului pilos. În momentul în care părul este regenerat și este creat, melanocitele intră în structura firului de păr. Odată ce acest proces de creere al melanocitelor este întrerupt din diverse motive, inclusiv datorită vârstei, categoric vom vedea niște modificări la nivel de culoare a părului .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt cauzele care duc la apariția firelor de păr albe

Se poate încetini albirea părului?
Se poate încetini albirea părului?[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Potrivit specialistului în domeniu, există mai multe cauze care pot facilita apariția de fire de păr albe, chiar și de la vârste fragede.

Deficiența de vitamine

Persoanele care se confruntă cu un deficit de vitamine  B12, B6, A, D și E este posibil să se confrunte mai devreme cu apariția primelor fire de păr albe. Acestea sunt foarte importante pentru stimularea firelor de păr și au o importanță foarte mare în buna funcționare a întreg organismului.

Specialistul în domeniu ne recomandă ca aceste vitamine să fie luate din alimentație, ci nu prin intermediul diferitelor suplimente alimentare.

Sfatul meu este să consultați un medic, să stați puțin de vorbă și să înțelegeți care este rolul vitaminelor, cum vă ajută acestea pe voi și dacă aveți deficit de vitamine .”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, persoanele care se confruntă cu anemie sunt mai predispuse să le albească părul.

Lipsa de fie duce la subțierea firului de păr și duce la albire și la pierderea părului .”, spune specialistul în domeniu.

Genetica

Citește și: Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Se poate încetini albirea părului?
Se poate încetini albirea părului?[Sursa foto: pexels]

Un factor extrem de important în viețile noastre, nu doar atunci când vine vorba de culoarea părului, este genetica. Astfel, dacă în familie există o predispoziție la albirea firelor de păr, atunci mai mult ca sigur și tu vei avea fire de păr albe și din păcate, în acest caz nu este nimic de făcut.

Stresul oxidativ

Un stil de viață echilibrat este cheia către un corp sănătos, capabil să producă toate și să asimileze toate vitaminele și nutrienții necesari.

Astfel, acesta are nevoie de odihnă suficientă, o alimentație corespunzătoare, activitate fizică regulată și emoții pozitive.

În caz contrat, pot apărea diverse efecte negative, printre care și albirea părului.

Stilul nostru de viață produce acest stres oxidativ. Sunt foarte multe cazuri în care stresul oxidativ la cote foarte înalte poate produce vitiligo, care presupune depigmentare pe anumite zone ale corpului .”, spune specialistul în domeniu.

Afecțiuni medicale

În acest caz vorbim despre anumite probleme medicale, intervenții medicale care au dus la albirea părului sau tratamente puternice care s-au administrat și au avut ca efect advers acest proces de albire prematură a părului.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies