Extaz culinar. Cum să îmbini perfecțiunea Panna Cottei cu aroma îmbietoare a sosului de ciocolată, un ghid detaliat pentru bucătăria ta

cea mai buna reteta de panna cotta
Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, un desert cu origine italiană

Panna Cotta cu sos de ciocolată reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. Trucuri de bucătărie și pași esențiali pentru a obține o consistență catifelată și un gust divin.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Panna Cotta cu sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Panna Cotta cu sos de ciocolată, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Panna Cotta cu sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de r ăcire – 5 ore

Timp total  – 6 ore

Porții  – 3 persoane

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente – Panna Cotta cu sos de ciocolată

  • 250 ml smântână lichidă pentru frișcă (la temperatura camerei)+ în plus pentru sosul de ciocolată
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 50 g zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • 5 g praf de gelatină
  • 3 linguri de apă
  • 50 g ciocolată neagră
  • fulgi de ciocolată

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de panna cotta
Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, un desert cu origine italiană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Cremă de zahăr ars. Este un desert clasic franțuzesc, făcut cu doar de cinci ingrediente simple!

Mod de preparare - Panna Cotta cu sos de ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom pune cele 5 grame de praf de gelatină, peste care vom pune și 3 linguri de apă, pe care le vom lăsa la înmuiat timp de aproximativ 10 minute.

Pasul 2.

 În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom turna 100 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), alături de 250 de mililitri de smântână lichidă pentru frișcă și esență de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui polonic. Imediat apoi, vom adăuga și 50 de grame de zahăr granulat, continuând să amestecăm, pentru a se combina toate ingredientele adăugate.

Pasul 3.  În momentul în care conținutul este fierbinte, vom îndepărta oala de pe foc, pentru a adăuga și amestecul de gelatină din bol. Amestecăm tot cu ajutorul unui polonic, până când gelatina se va dizolva complet.

Pasul 4.  Acum vom avea nevoie de 3 forme de aluminiu. Cu ajutorul polonicului, vom turna compoziția rezultată, în cele 3 forme de aluminiu, până când tot conținutul din oală se va termina.

Formele se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă la temperatura camerei, pentru a se răci. Odată ce desertul nostru s-a răcit complet, vom transfera cele 3 forme la frigider, pentru cel puțin 5 ore.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

reteta de panna cotta cu sos de ciocolata
Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, un desert cu origine italiană[Sursa foto: freepik]

Pasul 5.  După acest interval de timp, vom scoate formele de la frigider. Rând pe rând, le vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mici, doar pentru câteva secunde, în care am pus apă călduță. Imediat apoi, cu ajutorul unui cuțit, îl vom trece pe marginea desertului, pentru a-l îndepărta, ușor, de forma în care se află. În continuare, vom întoarce forma cu susul în jos, pentru a se desprinde de formă, direct într-o farfurie.

Pasul 6.  Acum ne vom ocupa și de prepararea sosului de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 50 de grame de ciocolată neagră, pe care o vom tăia mărunt și o vom pune într-o oală de dimensiuni mai mici, la foc mic. Adăugăm peste ciocolată și un sfert de cană de smântână lichidă pentru frișcă, iar cu ajutorul unei linguri, le vom amesteca, pentru ca ciocolata să se topească. În momentul în care a început să se topească, vom opri focul și vom continua să amestecăm, moment în care, din când în când, vom mai adăuga și puțină smântână lichidă pentru frișcă. Se adaugă și se amestecă, până când vom obține consistența dorită a sosului.

Pasul 7.  Sosul de ciocolată se toarnă peste desertul nostru delicios, deasupra presărăm câțiva fulgi de ciocolată, iar rețeta este gata!

Panna Cotta cu sos de ciocolată  este gata și se poate servi. Poftă bună!

panna cotta cu sos de ciocolata
Rețetă de Panna Cotta cu sos de ciocolată, un desert cu origine italiană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de cheesecake cu pudră de Matcha. Un desert special, mai ales dacă este servit cu un ceai aromat!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Rețetă de Vafe perfect crocante. Se pot savura cu căpșune proaspete și miere!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies