Mucenicii moldovenești reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mucenici moldovenești. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși mucenici moldovenești, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mucenici moldovenești
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mucenici moldovenești, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp de creștere – 3 ore
Timp total – 4 ore
Porții – 8 bucăți
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Mucenici moldovenești
- 7 g drojdie uscată
- 350 ml lapte (călduț)
- un ou+ 4 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
- 160 g zahăr granulat
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- un praf de sare (după gust)
- coaja rasă de la o lămâie
- 500 g făină
- 100 g unt (la temperatura camerei)
- ulei
- miere
- apă
- miez de nucă măcinat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Mucenici moldovenești
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a dizolva 7 grame de drojdie uscată, în 300 de mililitri de lapte călduț, dar și un praf de zahăr granulat, pentru a ajuta la activarea mai rapidă a drojdiei. Toate aceste ingrediente se adaugă într-un bol de dimensiuni potrivite, iar apoi se lasă deoparte.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga un ou întreg, alături de alte 3 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei), cu alte 150 de grame de zahăr granulat, un pliculeț de zahăr vanilinat, un praf de sare (după gust), dar și coaja rasă de la o lămâie, în prealabil.
Pasul 3. A venit timpul să adăugăm în bolul nostru de mixer, și laptele în care am dizolvat drojdia uscată, însă treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul, la viteză mică, pentru a ne asigura că toate ingredientele vor rămâne încă în bol.
Pasul 4. Odată ce am terminat de adăugat amestecul de lapte, zahăr și drojdie, vom începe, tot treptat, să adăugăm și 500 de grame de făină, perioadă în care vom continua să mixăm pentru încă 5 minute. Odată ce făina s-a încorporat complet și am obținut o consistență de aluat, vom adăuga treptat și 100 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care l-am tăiat în cubulețe mai mici, în prealabil.
Pasul 5. Odată încorporat și untul, vom transfera aluatul obținut pe o suprafață plată, pe care am pudrat făină, în prealabil. Frământăm puțin alautul, iar apoi îl așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari, uns cu ulei și acoperit cu o folie alimentară, pentru a-l lăsa la temperatura camerei, timp de aproximativ 2 ore.
Pasul 6. După acest interval de timp, vom scoate aluatul din bol, direct pe suprafață pudrată cu făină, în prealabil, pentru ca ulterior să întindem puțin aluatul cu ajutorul unui sucitor și să-l împărțim în 16 părți, cât mai egale cu putință, pe care le vom forma în biluțe.
Pasul 7. Imediat apoi, vom lua fiecare biluță în parte, și o vom întinde, pentru a forma o linie rotundă, pe care o vom împleti cu o altă linie rotundă, astfel încât, la final să obținem 8 mucenici moldovenești. Capetele celor două linii împletite se vor lipi, iar ulterior vom forma și cifra 8. Procesul se repetă până când vom obține cei 8 mucenici.
Pasul 8. Cei 8 mucenici se așază într-o tavă de cuptor, dreptunghiulară, în care am așezat deja o hârtie de copt, pentru a-i lăsa să se odihnească timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom unge mucenicii cu un amestec de gălbenuș de ou cu lapte. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 9. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor și așteptăm ca mucenicii să se răcească. Imediat apoi, vom unge mucenicii cu puțină miere dizolvată în apă, deasupra presărând și puțin miez de nucă măcinat, după preferințe, iar rețeta este gata!
Mucenicii moldovenești sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Mucenici muntenești a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Trebuie să te pregătești din timp!