Shakshuka reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Shakshuka. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Shakshuka, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Shakshuka
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Shakshuka, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Shakshuka
- 2 linguri de ulei de măsline
- o ceapă albă
- 3 căței de usturoi
- un ardei gras roșu
- un ardei gras verde
- o linguriță de chimen măcinat
- o linguriță de boia afumată
- o jumătate de linguriță de piper cayenne
- o conservă de roșii tăiate cubulețe
- o lingură de pastă de tomate
- o linguriță de sare
- un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- 2 ouă (la temperatura camerei)
- pătrunjel proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Spaghete carbonara, gata în doar 30 de minute!
Mod de preparare - Shakshuka
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. În tigaie adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și așteptăm să se încingă.
Pasul 2. Odată ce uleiul nostru s-a încins, vom adăuga în tigaie și o ceapă albă pe care o vom toca mărunt.
Se gătește timp de aproximativ 5 minute, până când se va căli și va deveni moale și translucidă. Abia apoi vom adăuga și 3 căței de usturoi, pe care i-am tocat bine, în prealabil. Gătim timp de un minut.Pasul 3. În continuare, odată ce ceapa și usturoiul s-au călit, vom adăuga un ardei gras roșu și un ardei gras verde, tocați tot mărunt, în prealabil.
Pasul 4. Odată ce s-au gătit îndeajuns de bine și ardeii, a venit timpul să adăugam și o linguriță de chimen măcinat, o linguriță de boia de ardei afumată și o jumătate de linguriță de piper cayenne. Amestecăm pentru puțin timp, pentru ca toate aceste condimente să ajungă pe toate celelalte ingrediente adăugate deja în tigaie.
Pasul 5. Acum vom adăuga și o conservă de roșii tăiate cubulețe, o lingură de pastă de tomate, un praf de sare și un praf de piper negru măcinat. Amestecăm totul bine, pentru a se încorpora așa cum trebuie. Imediat apoi, vom aduce conținutul la punctul de fierbere și îl mai lăsăm să fiarbă pentru încă 10-15 minute, perioadă în care vom mai amesteca din când în când, pentru ca sosul să se îngroașe puțin.
Pasul 6. A venit timpul ca în sosul nostru de roșii, să formăm două adâncituri cu ajutorul unei linguri, pentru ca acolo să spargem cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Tigaia se acoperă, iar preparatul se mai gătește până în momentul în care se întăresc ouăle, timp de aproximativ 5-7 minute.
Pasul 7. După acest interval de timp, vom stinge focul, vom presăra deasupra puțin pătrunjel proaspăt tocat, iar rețeta este gata!
Shakshuka este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Macaroane cu brânză, pui și ciuperci la cuptor