Saleurile cu cașcaval, mac, susan și chimen reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă preparată chiar de Alexandra Matei (Creața), de la emisiunea „Păzea, Creața gătește!”?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, realizată de Alexandra Matei (Creața), prezentatoarea emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, pe canalul de YouTube WOWnews și Facebook WOWbiz . În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen - „Păzea, Creața gătește!”
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 24 bucăți
Ingrediente – Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen - „Păzea, Creața gătește!”
- foitaj cu unt (congelat)
- 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
- cașcaval ras
- susan
- chimen
- mac
- sare
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 24 bucăți.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Salată orientală a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Te ajutăm să o prepari, pas cu pas!
Mod de preparare - Saleuri cu cașcaval, mac, susan și chimen - „Păzea, Creața gătește!”
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de aluatul nostru. Așadar, vom avea nevoie de un pachet de aluat de foitaj cu unt (congelat), pe care îl vom scoate din congelator cu doar câteva ore înainte să-l utilizăm.
Pasul 2. Vom avea nevoie de un sucitor, pentru a întinde încă puțin aluatul de care avem nevoie pentru această rețetă, cât să nu mai fie atât de gros, însă nu ne dorim să fie nici prea subțire.
Pasul 3. În continuare, cu ajutorul unui cuțit sau a unui tăietor de pizza, vom începe să tăiem tot aluatul în fâșii de aproximativ 1 centimetru, pe lățime. Odată ce am terminat să le tăiem în fâșii lungi, le vom mai tăia încă o dată pe jumătate, de la un capăt la altul, pe lungime.
În cazul în care aluatul este puțin mai moale, se poate introduce la frigider pentru aproximativ 7-8 minute, pentru a deveni mai tare și mai rece.Pasul 4. Acum vom pregăti și tăvile pentru cuptor. Vom avea nevoie de două tăvi, de dimensiuni mai mari, de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt și vom începe, rând pe rând, să așezăm fâșiile de aluat. Atenție însă! Este nevoie să lăsăm spațiu între acestea, de aproape un deget.
Pasul 5. Între timp, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici, pentru a separa albușul de gălbenușul de la 2 ouă (la temperatura camerei). Vom avea nevoie doar de gălbenușuri, peste care vom adăuga și un praf de sare și le vom amesteca bine de tot.
Pasul 6. Indiferent că alegeți să lăsați forma saleurilor drepte sau alegeți să le răsuciți puțin, trebuie ca pe fiecare saleu în parte să îl ungeți cu amestecul de gălbenuș și sare pregătit. În funcție de preferințe, puteți presăra pe o parte din saleuri, cașcaval ras, pe o altă parte, mac și susan, iar pe altele chimen.
Pasul 7. Introducem tăvile la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 15-20 de minute. După acest interval de timp, scoatem tăvile de la cuptor, ulterior și saleurile din tavă, iar rețeta este gata!
Saleurile cu cașcaval, mac, susan și chimen sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Pizza cu blat de pâine a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, mult mai ușor de preparat!