Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală. 5 sfaturi care te vor ajuta să rămâi conectat la tine

Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală
Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală

Află din rândurile următoare cât de importantă este sănătatea mintală și emoțională și ce trebuie să faci ca să o menții.

Ne află în era digitală, într-o perioadă a vitezei în care totul este pe repede-înainte, iar ritmul de viață alert ne pune în pericol atât sănătatea mintală, cât și pe cea emoțională. Termenul de „ burnout ” este tot mai des întâlnit în zilele noastre, mai ales la tinerii care simt din plin presiunea socială care se află pe umerii lor și dorința de a excela în domeniul lor de activitate.

Din cauza acestui lucru, tot mai mulți tineri ajung să muncească până la epuizare, iar acest fenomen le afectează din ce în ce mai mult viața personală care aproape că nu mai există.

În continuarea articolului, descoperă cât de important este să-ți menții sănătatea mintală și emoțională și câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți atingi acest obiectiv.

Sfaturi care te vor ajuta să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală

Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală
Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală[Sursa foto: pexels]

Rămâi conectat la realitate

În zilele noastre când totul s-a mutat în online și ne confruntăm cu o influență extraordinară a rețelelor sociale asupra noastră, multe persoane trăiesc doar în online, uitând să fie prezenți în viața din spatele ecranului. De aceea, pentru a-ți menține sănătatea mintală și pe cea emoțională, specialiștii în domeniu ne recomandă să petrecem cât mai mult timp offline.

Există o mulțime de aplicații care îți monitorizează frecvența zilnică pe rețelele sociale, iar tu poți să setezi un anumit timp pe care după ce îl depășești acestea să devină inactive. De asemenea, încearcă să consumi conținut de calitate în mediul online. Nu te lăsa păcălit de filtre, persoane perfecte și zâmbete false.

Petrece timp în natură

Citește și: Totul despre terapia prin râs. Cum ne ajută?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală
Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialiștilor în domeniu, cel puțin două ore pe săptămână petrecute în mijlocul naturii ar putea reprezenta limita de timp esențială pentru stimularea sănătății și a stării de bine a organismului.

Astfel, pentru a avea grijă de sănătatea ta emoțională și mintală este foarte important să petreci timp în natură, fie că vorbim de parcuri, păduri sau alte colțuri cu verdeață.

Câteva minute petrecute în natură te ajută foarte mult să îți pui ordine în gânduri și să te reconectezi cu sinele interior. De asemenea, experții susțin că a te plimba prin pădure, a asculta ciripitul păsărilor, a admira priveliștea și a interacționa cu natura reduc stresul și tensiunea arterială.

Fă mișcare

Dacă o plimbare în natură este însoțită și de o sesiune de alergat, cu atât mai bine.

Este dovedit științific că sportul contribuie la asigurarea unei stări de bine a organismului și reduce stresul oxidativ. Astfel, ori de câte ori te simți anxios, stresat sau debusolat, apelează cu încredere la câteva minute de activitate fizică și cu siguranță te vei simți mai bine.

Mănâncă sănătos

Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală
Cum să-ți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Sănătatea pornește din interior. De aceea, este foarte important ce combustibil îi dai organismului tu astfel încât să funcționeze la capacitate maximă. Dacă nu te alimentezi corespunzător și nu respecți un program de mese, cu siguranță că acest lucru te va afecta și pe parte emoțională.

Odihnește-te

Somnul ajută corpul să se mențină sănătos și susține sistemul imunitar. Atunci când dormim insuficient, creierul nu funcționează la parametri optimi, astfel că funcțiile cognitive, precum capacitatea de concentrare, gândirea, învățarea și memoria, pot fi afectate. Potrivit specialiștilor în domeniu, un adult are nevoie în jur de 7-9 ore de somn pe noapte. De asemenea, este foarte important ca timpul pe care îl alocăm odihnei să fie de bună calitate.

De ce e important să-ți menții sănătatea mintală și emoțională

Citește și: Iubirea este esențială pentru sănatate

De ce e important să-ți menții sănătatea mintală și emoțională
De ce e important să-ți menții sănătatea mintală și emoțională[Sursa foto: pexels]

Totul pornește de la psihic. De aceea, o sănătate mintală este esențială în fiecare activitate pe care o desfășori. În primul rând, sporește adaptabilitatea la stres și reduce nivelul de anxietate din corp. Totodată, ne ajută să fim mai productivi în sarcinile de zi cu zi și să ne adaptăm mai repede la diferite medii de lucru. În momentul în care sănătatea mintală și cea emoțională sunt la pământ, întreg organismul nostru are de suferit, iar calitatea vieții noastre este considerabil alterată.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies