Vitaminele sunt esențiale pentru echilibrul unui organism sănătos. Cu toate că acestea se pot administra prin comprimate sau putem beneficia de ele prin alimentație, este necesar ca și tenul să primească toate beneficiile vitaminelor.
În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Iulia Panțuru a explicat de ce este utilă vitamina C pentru piele, dar și cum o putem introduce în rutina noastră de zi cu zi.
Ce este vitamina C?
Citește și: 4 Tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă
Corpul nostru are nevoie de vitamine, pentru a se dezvolta într-un mod cât se poate de sănătos.
,,Vitamina C este o substanță extrem de benefică pentru sănătatea corpului în general, dar și a pielii. Din alimentație, ajunge destul de puțin în epiderm. Când o aplicăm pe piele, ne așteptăm la următoarele efecte: în primul rând antioxidant, neutralizează radicalii liberi de oxigen care se formează în urma expunerii la soare, poluare.
Cum folosim vitamina C
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Ce înseamnă hormonul fericirii?
Așa cum pastilele se administrează într-un anumit dozaj, la fel se întâmplă și cu produsele de îngrijire ce conțin vitamine. Așadar, specialistul a mărturisit că trebuie să fim extrem de atenți la cantitatea și concentrația pe care o folosim atunci când utilizăm
,,Atunci când aplicăm vitamina C pe piele, este important să menținem o concentrație între 8-20%. Tot ce este peste 20% devine iritant și nu aduce beneficii suplimentare.
Dacă avem piele sensibilă este bine să ne limităm la maxim 10%. Eficiența vitaminei C se dobândește prin aplicare consecventă, nu prin alegerea unei concentrații foarte mari.”, a precizat medicul specialist.
În funcție de ten, este necesar să adaptăm cantitatea de produs, dar și sortimentul. Doctorul a recomandat ca persoanele cu ten sensibil sa utilizeze produse ce conțin această vitamină, nu ser concentrat doar cu vitamina C.
,,Vitamina C se găsește sub două forme: vitamina C activă, care odată aplicat pe față, funcționează. Se inactivează la radiații ultraviolete, dacă lăsăm capacul desfăcut și sub forma esterilor vitaminei C, care sunt mult mai stabili, însă eficiența este redusă. Dacă avem ten sensibil, nu vom folosi vitamina C pură, ci mai degrabă magneziu ascorbil fosfat.”, a mărturisit specialistul.
Combinarea vitaminei C cu alte produse
Pentru un ten impecabil, este necesară o rutină completă, în care introducem atât produse de curățare, de hidratare dar și vitamine. Cu toate acestea, este important să nu combinăm formule puternice pe ten, pentru că pot apărea iritații. Un mare beneficiu al utilizării vitaminei C este aspectul întinerit al pielii, Dar, acest produs nu este potrivit doar pentru persoanele care se confruntă cu ridurile, ci chiar este esențial să folosim această formulă pentru fermitatea pielii.
,,Dacă alegem să o introducem în rutină, ar trebui să o introducem singură prima dată, după ce avem convingerea că rutina curățare-hidratare-SPF este potrivită tipului nostru de ton. Ulterior putem să o combinăm și cu niacinamidă sau cu acid ferulic. Putem să o combinăm cu acid glicolic și să obținem efecte anti-aging mult mai mari. Vom aplica vitamina C dimineața și retinolul seara, sau vom alege pentru seară un ester al vitaminei C. Trebuie aleasă formula chimică potrivită. Pielea nu se manifestă când avem deficit de vitamina C, mai degrabă resimțim nervozitate, iritabilitate, nervozitate.”, a declarat Iulia Panțuru.
Mai mult, această vitamină are proprietăți antioxidante, ce ajută la neutralizarea efectelor dăunătoare provocate de expunerea zi de zi la razele UV, dar și la poluare. Un alt avantaj al folosirii acestei vitamine pentru ten este reducerea hiperpigmentării, dar și a petelor prezente pe ten.