Cum poți avea un ten sănătos după 30 de ani

Cum poți avea un ten sănătos după 30 de ani
Cum poți avea un ten sănătos după 30 de ani

Multe femei se întreabă cum ar trebui să își îngrijească pielea după vârsta de 30 de ani. Iată în rândurile de mai jos cele mai importante sfaturi pentru un ten sănătos!

Oana Spătaru, medic primar dermatolog, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani. În rândurile de m ai jos veți găsi ce este bine să faceți dacă vreți să vă păstrați o piele cu un aspect tânăr și sănătos atât după, dar și înainte de vârsta de 30 de ani.

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului? Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.
Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.[Sursa foto: freepik]

Cum trebuie îngrijită pielea, după 30 de ani

Specialistul a mărturisit că după vârsta de 30 de ani, pielea noastră începe să se deterioreze. Pielea noastră începe să își piardă elasticitatea, își pierde capacitatea de a reține umiditatea, începe să își reducă treptat producția de lipide pentru a reține umiditatea, pierde apă și minerale mai repede, se inflamează și, pe măsură ce îmbătrânim, la 40 de ani, începe să piardă alte țesuturi subiacente în masa de țesut adipos.

„După vârsta de 30 de ani pielea începe să se deterioreze, dar să vorbim într-un spirit optimist, există soluții. Pielea noastră începe să își piardă din elasticitate, din capacitatea de a reține apa, de a rămâne hidratată, începe să i se reducă treptat producția de lipide, pierdem mult mai repede apă, minerale, suferă inflamații, iar pe măsura ce îmbătrânim și împlinim 40 de ani începem să pierdem din celelalte țesuturi subiacente din masa țesutului ațos.

În cazul femeilor începe să scadă producția de estrogen, bărbații îmbătrânesc mai lent, femeile mai repede”, a spus specialistul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Faptul că femeile se expun la soare de la o vârstă fragedă duce la îmbătrânirea mai rapidă și apar leziunile de pigmentare de tip melasmă, lentigne solare și poate apărea chiar și cancerul cutanat.

Procesul de îmbătrânire este inevitabil și acest lucru ar trebui înțeles de generația tânără, deoarece, conform spuselor specialistului, are clienți destul de tineri care își doresc să facă prevenție, iar din păcate, prin această prevenție ei înțeleg niște proceduri foarte agresive.

„Modificările hormonale, faptul că femeile se expun destul de mult la soare la vârste foarte tinere, pentru că și asta este foarte important și accelerează procesul de îmbătrânire, apar leziunile de pigmentare de tip melasmă, lentigine solare, poate apărea cancerul cutanat.

Procesul de îmbătrânire este inevitabil și acest lucru ar trebui înțeles mai ales de generația tânără cu ce ne confruntăm în ultimii doi trei ani, începând cu pandemia în clinică, la consultație, cu pacienți sau paciente foarte tinere, care își doresc să facă prevenție și, din păcate, ei înțeleg prin această prevenție niște proceduri extrem de agresive cu care au contact în mediul online”, a mai declarat medicul, în cadrul emisiunii TV.

Cum trebuie sa își expună femeile pielea, atunci când merg afară

Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.
Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.[Sursa foto: freepik]

De ce se deteriorează pielea după 30 de ani 

Oamenii trebuie să apeleze la aceste intervenții în momentul în care chiar este cazul. Suportul cel mai important este în primii ani de viață, când ești adolescent, până în momentul în care împlinești 30 de ani.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Este foarte important ca femeile să fie foarte atente la ceea ce mănâncă și la alimentele pe care le consumă. În momentul în care au nevoie de suplimente, minerale sau vitamine trebuie să le administreze controlat, nu în exces, deoarece există posibilitatea ca efectele să nu fie cele dorite.

„Trebuie să apelăm la acest intervenții când chiar este cazul. Suportul cel mai important este în primii ani de viață, în adolescență, în perioada de până în 30 de ani, să fim foarte atenți la ceea ce mâncăm, la alimentele pe care le consumăm. Atunci când avem nevoie de suplimente, minerale sau vitamine, să le administrăm controlat, nu să le luăm în exces, deoarece obținem efectele adverse nu ceea ce ne dorim să arate strălucitor”, a ai spus specialistul.

Cum poți avea un ten sănătos după 30 de ani

Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.
Cum trebuie îngrijită pielea după vârsta de 30 de ani.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vitamina C şi beneficiile pentru piele. Care sunt cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum realizezi un machiaj pentru primăvara anului 2023. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un machiaj perfect?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies