“Ele nu se vor stabiliza și vor fi tot timpul altele.” Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, îndurerați după hotărârea magistraților în privința custodiei fiicelor sale

“Ele nu se vor stabiliza și vor fi tot timpul altele.” Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, îndurerați după hotărârea magistraților în privința custodiei fiicelor sale
“Ele nu se vor stabiliza și vor fi tot timpul altele.” Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, îndurerați după hotărârea magistraților în privința custodiei fiicelor sale

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu au primit decizia magistraților privind custodia celor două fiice ale lor. Iată ce a declarat artista!

Divorțul dintre Alina Sorescu și Alexandru Ciucu a venit ca un fulger în lumea showbiz-ului românesc, deși aceștia păreau că sunt o familie fericită. Astfel, cei doi au hotărât să meargă fiecare pe drumuri separate și să depună actele de divorț la începutului verii trecute. Din spusele vedetei, procesul este lung, iar până acum au avut loc multe termene din dosar.

Magistrații au decis recent ca cei doi să împartă custodia fetelor, iar micuțele vor sta o săptămână la mama lor și una la tată.

Deși Alexandru Ciucu radiază de fericire după hotărârea acestora, Alina Sorescu este îngrijorată de felul în le-ar putea afecta fetițelor programul și viața.

Ce se întâmplă în momentul în care copiii sunt nevoiți să se mute de la un domiciliul în altul

Jurnaliștii WOWbiz.ro au vorbit cu psihologul Keren Rosner, pentru a descoperi ce se petrece în viața celor mici atunci când trebuie să se împartă între domiciliile părinților.

Astfel, psihologul Keren Rosner a mărturisit că, de cele mai multe ori, părinții au parte de un astfel de program, însă el nu este chiar atât de benefic pentru copii. Din spusele specialistei, copiii ajung adesea să manipuleze părinții sau să aibă anumite comportamente față de ei, pentru a obține ceea ce își doresc.

"Copiii au nevoie de rutină, de stabilitate și de siguranță. Sunt nevoi de bază, iar când viața se împarte între două domicilii cu reguli și obiceiuri diferite, copilul balansează între aceste două variante, pe care le trăiește fie cu supunere, fie cu revoltă.

De foarte multe ori copiii ajung să manipuleze părinții, să aibă anumite comportamente față de părinți ca să obțină ceea ce își doresc pentru că de obicei părinții nu sunt la unison cu deciziile pe care le iau și atunci copilul profită de această situația ambiguă", a precizat Keren Rosner, pentru WOWbiz.ro.

Citește și: “Voi lupta până la capăt.” Alina Sorescu, primele declarații după aflarea hotărârii instanței de judecată pentru custodia fiicelor sale 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Alina Sorescu și Alexandru Ciucu, îndurerați după hotărârea magistraților în privința custodiei fiicelor sale[Sursa foto: Facebook]

Care sunt riscurile la care se expun copiii în astfel de situații

De asemenea, psihologul Keren Rosner a susținut că, de cele mai multe ori, copiii sunt afectați de un asemenea program, deși părinții sunt mai avantajați. Aceasta a dezvăluit că un avantaj pentru copil ar fi faptul că învață să fie flexibil și să se adapteze ușor la schimbare, însă asta în cazul în care copilul se adaptează acestei situații.

În cele mai multe cazuri, copiii suferă atunci când trebuie să împartă casele, să lase obiceiurile de zilnice și să treacă la altceva.

"Poate dezvolta și aversiune față de părinți sau față de unul dintre ei, din cauza situației pe care el este obligat să o suporte pentru că nu se accentuează nevoile copilului în această decizie, ci satisfacția părinților. Părinții simt nevoia să petreacă timp cu copiii lor, să nu se simtă vinovați sau să aibă acest beneficiu, dar nu se gândesc la copilul care trebuie să se mute dintr-un loc în altul atât de des.

Lucrurile lui, obiceiurile lui zilnice, ritualurile zilnice sunt pentru o perioadă foarte scurtă și trebuie schimbate. Ele nu se vor stabiliza și vor fi tot timpul altele sau copilul va refuza să intre într-un ritm. Maximul, ca avantaj, ar fi că învață să fie flexibil și să se adapteze ușor la schimbare, dar asta în cazul în care copilul se adaptează acestei situații. De obicei, din ce știu eu, copii suferă foarte mult atunci când trebuie să împartă casele, să lase obiceiurile de zi cu zi și să treacă la altceva.
Această schimbare și trecere de la anumite reguli la altele sunt foarte obositoare pentru copil și nu-l determină să învețe să aibă o disciplină, ci din contră, îl face să fie haotic"
, a mai explicat ea.

Alina Sorescu nu este încântată de hotărârea magistraților

Alina Sorescu a precizat că este îngrijorată de modul în care acest program bulversant le-ar putea afecta viața fiicelor sale. Artista a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, în care a precizat și că ar vrea să facă apel la decizia judecătorilor. Din spusele vedetei, fetițele ei au nevoie de stabilitate și păstrarea unei rutine de zi cu zi, mai ales pentru programul școlar.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

"A fost un an greu cu procese și ordonanțe și încerc cu toată ființa mea să rămân demnă în demersul meu de a avea și eu și fetele o viață liniștită. Soluția pronunțată astăzi de instanță este ca fetițele să stea o săptămână la mama ți o săptămână la tata. Voi lupta de această dată eu până la capăt ți voi face apel pentru a demonstra ce este mai bine pentru fetițe, pentru a le crește într-un mediu stabil, așa cum le-am crescut de când le-am născut. Nu va fi ușor, pentru că tatăl lor și-a schimbat cu totul atitudinea față de copii în acest an și cere drepturi egale cu mama. Sper ca fetițele să nu fie plimbate dintr-o parte în alta până la 18 ani, pentru că acest program este bulversant pentru ele, le va putea dezechilibra emoțional și afecta procesul educațional și de creștere. Am permis tatălui să se implice din momentul în care și-a arătat disponibilitatea, dar trebuie însă să ne gândim că sunt fetițe de 9 și 6 ani, că au nevoie de stabilitate și păstrarea unei rutine de zi cu zi, mai ales pentru programul școlar. Sper ca judecătorii să înțeleagă că acest program nu este bun pentru orice copil și în orice condiții", a scris Alina Sorescu în mediul online.

Citește și: „Este în beneficiul fetițelor noastre.” Ce mesaj a transmis Alexandru Ciucu, după decizia instanței

/www/cdn.knd.ro/media/521/2864/1704/20300938/1/334369997-200138019284521-1745955262454747936-n.jpg



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

“Voi lupta până la capăt.” Alina Sorescu, primele declarații după aflarea hotărârii instanței de judecată pentru custodia fiicelor sale 

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies