Veste bună pentru mame! Cât vor valora voucherele pentru plata creșelor și a grădinițelor

Veste bună pentru mame! Cât vor valora voucherele pentru plata creșelor și a grădinițelor
Veste bună pentru mame! Cât vor valora voucherele pentru plata creșelor și a grădinițelor

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, un nou pachet legislativ, care are în vedere creșterea natalității.

Printre măsuri, se numără TVA de 5% la scutece, lapte și alimente pentru copii, vouchere de 1.500 de lei pe lună pentru grădinițe, creșe și licee private pentru familiile cu un venit maxim de aproximativ 8.000 de lei, carduri de reducere și rate reduse la creditele ipotecare pentru familiile numeroase.

Citește și: Femeile din România vor primi un ajutor în valoare de 900 de lei! Ce se poate face cu suma de bani

Veste bună pentru mame                   

Gabriela Firea a mărturisit că creșterea natalității este o prioritate pentru ea și toți colegii coaliției de guvernare.

„Creșterea natalității este o prioritate pentru mine și toți colegii coaliției de guvernare, deoarece România se confruntă cu o masivă scădere demografică. Programul pentru sprijinirea cuplurilor infertile funcționează deja la Ministerul Familiei, însă, toate familiile au nevoie de susținere și după ce vin pe lume copiii.

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în colaborare cu Ministerul de Finanțe, lucrăm la programe dedicate creșterii natalității și susținerii familiilo r”, a precizat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Veste bună pentru mame!
Veste bună pentru mame![Sursa foto: shutterstock]

Care sunt măsurile legislative anunțate de Gabriela Firea pentru creșterea natalității și susținerea familiilor

-TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor

-Vouchere de 1.500

de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță

Pentru familiile care câștigă până la dublul salariului mediu net pe zonă economică, adică aproximativ 8.000 de lei, se propune acordarea de vouchere în valoare de 1.500 de lei/lună pentru servicii after-school, creșe și grădinițe private.

-Cardul familiilor numeroase+ cardul pentru tineri

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Urmând exemplul altor țări europene, lucrăm la introducerea unui card de reducere pentru această familie extinsă. Acest card oferă reduceri la cumpărături în marile magazine, locuri de divertisment, restaurante și librării. Cardul este similar cu Cardul european pentru tineret, care va fi implementat în România în primăvară. Cardul de mobilitate pentru tineri este gratuit pentru tinerii din România, fiind folosit de peste 6 milioane de tineri din Europa. Cardul oferă reduceri semnificative la transport, cumpărături și evenimente culturale.

-Voucher Maternal pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame

Propunerea se referă la acordarea unui sprijin financiar de 2.500 de lei pentru viitoarele mame, pentru a acoperi costurile examinărilor și analizelor medicale în timpul sarcinii care nu sunt acoperite de sistemul public de asigurări de sănătate.

-Reducerea dobânzilor pentru creditele imobiliare acordate familiilor numeroase

Pentru a sprijini familiile tinere cu doi sau mai mulți copii, se propune implementarea unui plan de reducere a ratelor dobânzilor ipotecare între 0,3% și 1,3%.

Planuri similare au fost puse în aplicare în Regatul Unit, Polonia, Italia, Irlanda, Slovenia, Țările de Jos, Canada, Norvegia, Suedia, Belgia, Belgia, Luxemburg, Finlanda, Republica Cehă, Chile, Mexic, Republica Cehă, Finlanda și Țările de Jos.

-Protecția mamelor care se întorc în câmpul muncii

Lege care să asigure siguranța locului de muncă pentru mamele care se întorc la serviciu după un concediu de maternitate de până la un an.

-Program flexibil de muncă pentru părinți

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pentru a veni în sprijinul părinților cu copii de până la trei ani, compania oferă un program de lucru flexibil și posibilitatea de a lucra la distanță (de acasă) una sau două zile pe săptămână.

-Voucher pentru tratamente stomatologice

Se propune un fond de 1.500 de lei pentru taxe pentru consultații, tratamente stomatologice și echipamente medicale.

-Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

Acesta oferă un ajutor financiar minim copiilor care au fost încredințați unor rude în timp ce părinții lor sunt plecați la muncă în străinătate. Pe baza anumitor criterii, se acordă asistență celor responsabili de creșterea acestor copii și poate fi oferită strict pentru rechizite școlare, îmbrăcăminte și examinări medicale pentru acești copii.

Veste bună pentru mame!
Veste bună pentru mame![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce trebuie să știe femeile despre creșterea vârstei de pensionare. Ultimul anunț făcut de Marcel Boloș



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Care vor fi pensiile femeilor din România, în funcție de salariu. Cum se calculează banii româncelor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies