Puiul fraged cu ciuperci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pui fraged cu ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pui fraged cu ciuperci, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pui fraged cu ciuperci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pui fraged cu ciuperci, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Pui fraged cu ciuperci
- 4 bucăți de piept de pui dezosate și fără piele
- 250 g ciuperci
- 3 căței de usturoi
- un sfert de cană de făină
- o jumătate de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de vin alb sec
- o jumătate de cană de supă de pui
- o lingură de frunze de cimbru proaspete
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat
Mod de preparare - Pui fraged cu ciuperci
Pasul 1 . În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de asezonarea celor 4 bucăți de piept de pui (dezosate și fără piele). Așadar, le vom asezona cu sare și piper negru măcinat (după gust), iar apoi le vom unge cu puțină făină. Atenție însă! Este necesar să scuturăm orice exces de făină rămas pe bucățile de pui.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie mare, în care încălzi 2 linguri de ulei de măsline, dar și 2 linguri de unt (la temperatura camerei), la foc mediu-mare . Odată ce uleiul și untul s-au încins, mai exact topit, vom adăuga și bucățile de piept de pui în tigaie. Se gătesc timp de aproximativ 4-5 minute fiecare bucată în parte, pe fiecare parte sau până când sunt aurii și ne-am asigurat că s-au gătit.
Pasul 3. În aceeași tigaie în care am gătit bucățile de pui, vom adăugă și 250 de grame de ciuperci și 3 căței de usturoi. Călim timp de aproximativ 2-3 minute, până când ciupercile sunt fragede.
Pasul 4. Odată ajuns la punctul de fierbere , adăugăm și o lingură de frunze de cimbru proaspete, pe care le vom amesteca, până se vor combina. Imediat apoi, vom adăuga iar bucățile de piept de pui în tigaie, pentru a pune peste ei puțin din sosul de ciuperci. Se lasă la fiert în sos, timp de câteva minute, până se încălzește, iar sosul se îngroașă ușor.
Pasul 5. Odată ce toate ingredientele rețetei noastre sunt gata, se vor transfera în farfurii, pentru a se servi pieptul de pui cu ciupercile și sosul deasupra, iar rețeta este gata!
Puiul fraged cu ciuperci este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură de porc cu legume, delicioasă și versatilă