Cum ne spălăm corect pe cap?

Cum ne spălăm corect pe cap
Cum ne spălăm corect pe cap

Află din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi ca să te speli corect pe cap.

Spălarea părului este un proces foarte important de care depinde atât sănătatea părului tău, cât și modul în care acesta se așază atunci când vrei să îl coafezi. De aceea, este foarte important să acordăm o atenție sporită acestui proces și să o facem într-un mod corespunzător, folosind produsele potrivite pentru tipul de scalp, dar și mișcările adecvate astfel încât să nu deteriorăm firul de păr.

În cadrul unui videoclip pe canalul său de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat a vorbit despre cât de important este să ne spălăm părul corect și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem în acest proces.

Este extrem de important să înțelegem cu toții că totul pornește de la acest punct. Dacă nu ne spălăm corect pe cap, atunci o să avem probleme.

Rugămintea mea este să acordați acestor etape ale curățării părului toată atenția voastră pentru că, din punctul meu de vedere, este cea mai importantă în tot ceea ce înseamnă această lume a hairstylingului .”, a precizat hairstylistul.

Cum ne spălăm corect pe cap

Citește și: Ritualul tău zilnic de îngrijire al părului?

Cum ne spălăm corect pe cap
Cum ne spălăm corect pe cap[Sursa foto: freepik]

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a ne spăla corect pe cap:

Pasul unu. Pieptănăm părul.

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important să descurcăm cu atenție părul înainte să ne spălăm, pentru că, în caz contrat, există o posibilitate foarte mare ca acesta să se încurce și mai tare atunci când îl spălăm și să îngreuneze întreg procesul.

Dacă nu îl pieptănăm cum trebuie, există o posibilitate destul de mare să îl încurcăm pe parcursul spălatului. Acest lucru este cu atât mai important dacă porți extensii permanente .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pasul doi. Umezim bine părul.

Cum ne spălăm corect pe cap
Cum ne spălăm corect pe cap[Sursa foto: pexels]

În cadrul procesului de umezire a părului vom folosi apă la temperatură potrivită și vom masa foarte bine părul astfel încât acesta să absoarbă cantitatea de apă respectivă.

Specialistul în domeniu ne atrage atenția cu privire la cât de important este ca părul să fie foarte bine umezit pentru ca șamponul să își facă în mod corespunzător treaba.

Pasul trei. Prima șamponare.

Înainte de a aplica șamponul este foarte important să alegem unul potrivit tipului nostru de păr, de scalp și în conformitate cu problemele pe care le avem acolo unde este cazul.

De asemenea, întreg procesul de șamponare se face prin punerea unei cantități potrivit de șampon, masarea celor două palme și ulterior aplicarea acestuia pe porțiunea scalpului.

Nu aplicăm șamponul pe păr propriu-zis, mai ales dacă avem părul lung. Aplicăm șamponul pe scalp. Nu spălăm părul propriu-zis, spălăm scalpul. Părul se va spăla oricum pentru că spuma respectivă o să ajungă peste tot .”, ne atrage atenția hairstylistul.

Pasul patru. A doua șamponare.

Citește și: Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața

Cum ne spălăm corect pe cap
Cum ne spălăm corect pe cap[Sursa foto: pexels]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

După ce am aplicat primul strat de șampon, masăm foarte bine, clătim și ulterior aplicăm încă odată șampon. Specialistul în domeniu recomandă ca cel puțin 3 minute să masăm scalpul cu buricul degetelor.  

Pasul cinci. Clătim părul.

Este foarte important să clătim foarte bine părul astfel încât să nu mai rămână nimic pe el.

Nu trebuie să rămână niciun fel de reziduu de șampon, nu trebuie să rămână niciun fel de reziduu de spumă, nu trebuie să rămână sebumul pe care l-am adunat pe scalp.”, spune specialistul în domeniu.

Pasul șase. Aplicăm mască sau balsam de păr.

După ce am clătit din abundență părul, tapotăm cu ajutorul unui prosop curat și după aplicăm balsamul sau masca de păr  doar pe lungimea părului, nu la rădăcină.

 „ Folosește o perie de păr sau un piaptăn de păr special ca să poți să descurci foarte bine părul ud, dar cu mască pe el. Descurcarea lui se face de la vârfuri către partea de sus .”, spune specialistul în domeniu.  

Pasul șapte. Aplicăm protecție termică.

După ce am așteptat în jur de 4 minute cu masca, clătim foarte bine părul și îl uscăm cu ajutorul unui prosop curat, fără să frecăm părul, doar tapotăm ușor.

În funcție de stylingul pe care urmează să îl realizăm, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim protecție termică sau un produs care să hidrateze părul.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies