6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi

6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi
6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi

Fiecare persoană visează să-și întâlnească sufletul pereche, pentru a-și clădi împreună o relație sănătoasă și armonioasă, însă, realitatea poate fi de multe ori înșelătoare. Află din rândurile de mai jos 6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi!

De cele mai multe ori, oamenii tind să se lovească de idealuri înșelătoare în momentul în care sunt în căutare de un partener de viață, sau se află deja într-o relație. Din păcate, realitatea este că unele decizii luate pot fi doar niște greșeli care conduc la suferință. Iată câteva mituri despre dragoste neadevărate, de care toată lumea trebuie să știe!

6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi

Mit 1: Există un suflet pereche pentru fiecare persoană.

Oamenii se lasă păcăliți, de obicei, de vechea supoziție referitoare la faptul că fiecare om are “rezervat” un suflet pereche. Însă, sufletul pereche predestinat nu există, deoarece doar o relație sau o căsnicie fericită, lipsită de evenimente neplăcute poate influența o persoană să devină sufletul pereche al cuiva. Astfel, există doar oameni care pot fi compatibili și care își oferă reciproc respect, iubire, loialitate și sprijin.

Citește și: De ce te respinge un bărbat. La ce semne trebuie să fie atentă o femeie

6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi[Sursa foto: freepik]

Mit 2: Există dragoste la prima vedere.

Dragostea la prima vedere este, în cele mai multe cazuri, doar o proiecție a așteptărilor unei persoane, asupra unui alt individ de care este atras. Dacă vorbim de femei, în creierul acesteia în momentul în care se îndrăgostește, partea hipocampului este cea mai activă, aceasta fiind o parte specială pentru memorie și organizarea informațiilor.

Cu alte cuvinte, ele își vor aminti rapid detaliile care pot fi analizate cu ușurință, dar au nevoie de mai mult timp să se îndrăgostească. Potrivit experților, s-a descoperit că 45 de secunde ar fi suficiente. Din acest motiv, este greu de crezut că există dragoste la prima vedere. Cu toate astea, doar pentru că o persoană este atrăgătoare, acest lucru nu înseamnă că se cunosc prea multe despre el.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Mit 3: Opusele se atrag.

Multă lume este de părere că opusele se atrag, însă, de cele mai multe ori, cele mai sănătoase și longevive relații le au partenerii cu cele mai multe lucruri in comun, precum trăsăturile, preocupările, pasiunile și principiile în viață.

Relațiile în care partenerii au lucruri în comun sunt mai benefice decât cele în care îndrăgostiții au idei și viziuni total diferite.

Citește și: 5 semne clare că ești îndrăgostită. Cum să-ți dai seama dacă ceea ce simți este dragoste

6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi[Sursa foto: freepik]

Mit 4: Partenerul de viață poate fi schimbat.

Personalitatea, comportamentul și valorile unui om sunt foarte greu de schimbat, deoarece fiecare își dorește să fie acceptat indiferent de defectele pe care le are.

Cu alte cuvinte, gândul de a schimba o persoană nu este tocmai corect, de aceea este recomandat ca fiecare să își caute un partener fără a avea intenția sau dorința de a-l schimba radical. Într-adevăr, dacă apar nereguli și nu sunt impuse limite de la bun început în relația de cuplu, mai târziu pot apărea discuții în contradictoriu.

Mit 5: Mutatul cu partenerul înainte de a face marele pas ajută la cunoașterea lui.

Mitul despre mutatul cu partenerul de viață înainte de căsătorie, pentru a-i observa calitățile și defectele este unul fals. Deși multe persoane aleg această metodă, rămân surprinși când constată că apar lucruri sau comportamente noi la partener după căsnicie, fie că este vorba de presiunile familiei sau orice altceva.

Citește și: Cine este și câți ani are Dolunay Soysert, actrița care joacă rolul Neslihan Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”. Iată cum arată aceasta la început de carieră- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

6 mituri despre dragoste, pe care nu ar trebui să le crezi[Sursa foto: freepik]

Mit 6: Dragostea învinge totul.

Dragostea nu este suficientă pentru ca relația de cuplu să fie una armonioasă, deoarece într-o relație trebuie să se regăsească angajamentul și compatibilitatea între parteneri.

Cum este sănătos să iubești

Oamenii iubesc sănătos atunci când există comunicare, respect și încredere într-o relație. Partenerii de viață trebuie să știe să vorbească și să se asculte unul pe celălalt. Deși fiecare cuplu întâmpină urcușuri și coborâșuri, este necesar ca cei doi să discute întotdeauna calm, pentru a putea rezolva situația într-un mod pașnic.

De asemenea, pentru a iubi sănătos, fiecare persoană trebuie să fie independentă, pentru a înțelege că deși există sentimente profunde pentru partener, nu trebuie să se piardă pe sine, să se sacrifice în numele iubirii. Cu alte cuvinte, este sănătos și frumos să iubești și să fii iubit, însă iubirea de sine primează de fiecare dată.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies