Mini prăjiturile cu jeleu de portocale reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de mini prăjituri cu jeleu de portocale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase mini prăjituri cu jeleu de portocale, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de mini prăjituri cu jeleu de portocale, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Mini prăjituri cu jeleu de portocale este de 30 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – 50 de minute
Rețeta de Mini prăjituri cu jeleu de portocale este pentru 6 persoane
Citește și: Rețeta de Prăjitură cu cremă de caramel și arahide, se poate servi la o petrecere cu prietenii
Ingrediente – Mini prăjituri cu jeleu de portocale
Pentru aluat de prăjituri
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 1 cană de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- Un sfert de linguriță de sare
- O jumătate de cană de unt, la temperatura camerei
- O jumătate de cană de zahăr granulat
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- Un sfert de cană de lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru topping cu jeleu
- 1 pachet jeleu de portocale
- 1 cană apă clocotită
- 1 cană apă rece
- 2-3 portocale, feliate
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Mini prăjituri cu jeleu de portocale
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați o tavă de brioșe cu folii de hârtie și lăsați deoparte. De menționat, înainte de toate, este faptul că această rețetă de mini prăjituri cu jeleu de portocale, se poate prepara și cu alt tip de jeleu, în funcție de preferințe.
Pasul 2. Într-un bol mediu, amestecați o cană de făină, o linguriță de praf de copt și un sfert de linguriță de sare, apoi îl punem deoparte.
Pasul 3. Într-un alt bol mare, bateți o jumătate de cană de unt, la temperatura camerei și o jumătate de cană de zahăr granulat împreună, până devin ușor și pufos.
Pasul 4. Adăugați ingredientele uscate în amestecul de unt în trei părți, alternând cu un sfert de cană de lapte și o linguriță de extract de vanilie. Se amestecă până când se combină.
Pasul 5. Turnați aluatul în tava de brioșe pregătită, umplând fiecare ceașcă pe jumătate.Coaceți prăjiturile timp de 18-20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Pasul 6. Scoateți prăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă timp de 5 minute. Apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet.
Pasul 7. În timp ce prăjiturile se răcesc, pregătiți toppingul cu jeleu. Dizolvați un pachet de jeleu într-o cană de apă clocotită, amestecând până se dizolvă complet. Adăugați o cană de apă rece și amestecați bine.
Pasul 8. Odată ce prăjiturile s-au răcit, formați un mijloc în fiecare, turnați amestecul de jeleu și puneți prăjiturile la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când jeleul s-a întărit. După acest interval de timp, scoateți mini prăjiturile de la frigider și serviți-le ornate cu felii de portocale proaspete, iar rețeta este gata!
Mini prăjiturile cu jeleu de portocale sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!