Totul despre apa alcalină

totul despre apa alcalina
Totul despre apa alcalină

Apa alcalină este una dintre cele mai lăudate de către specialiști. Însă știați care este, de fapt, adevărul despre aceasta?

Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact, apa alcalină, dar și care este PH-ul potrivit pentru aceasta. În plus, descoperiți și care este de fapt, adevărul care stă în spatele minunilor vindecătoare ale acestui tip de apă, spuse de către specialiști, dar și de ce se consideră că nu deține nicio proprietate.

 

Ce înseamnă apa alcalină

Se pare că atunci când vine vorba despre apa alcalină, aceasta este reprezentată, într-o mai mare proporție de aciditate. Această aciditate face referire mai mult la PH-ul pe care îl conține, așa cum a explicat și Doctorul Mihail.

Orice soluție, apa inclusiv, e caracterizată de aciditatea sau alcalinitatea ei, care de fapt se numesc PH (potențialul de hidrogen care măsoară în mare, cantitatea de ion de hidrogen dintr-o apă).

Ca să zicem așa... PH-ul este o scară de la 14, când 1 este cel mai acid, cel de baterie, gastric, sucul gastric care are acid clorhidric.”, a afirmat acesta.

mituri despre apa alcalina
Totul despre apa alcalină[Sursa foto: unsplash]

 

Care este PH-ul propice pentru apa alcalină

Prin urmare, în ceea ce privește PH-ul potrivit pentru o apa alcalină, se pare că este vorba despre un număr de 8-9.

În plus, acea apă provine din izvoare este cea care conține cel mai mult calcar, magneziu și calciu, devenind astfel, alcalină.

Ajungem la un PH neutru care este 7 și este apă pură, apă distilată. Apa pură care nu are nimic în ea are un PH de 7. Pe măsură ce adăugăm minerale în această apă, și de exemplu, apa care curge din izvoare și se prelinge pe stânci și se îmbogățește de calcar, de magneziu, de calciu, devine alcalină, având în PH de 8-9 .”,

a explicat specialistul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

ce este apa alcalina
Totul despre apa alcalină[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Cum sa iti intaresti imunitatea inainte sa vina frigul. Sfaturi importante care te vor ajuta sa treci cu bine peste iarna

 

Care este adevărul din spatele miturilor legate de apa alcalină

În ciuda faptului că există nenumărați specialiști care afirmă faptul că această apă, denumită alcalină, ar face diverse minuni asupra corpului și sănătății noastre, se pare că miturile se pot demonta destul de ușor în această privință.

Promotorii apei alcaline susțin că ei poate prelungi viața, poate trata osteoporoză, cancerul și îl pot preveni, pentru că astea sunt boli, după părerea lor, care se creează într-un mediu acid.

Atunci noi trebuie să ne alcalinizăm corpul. Bem apă alcalină și ne alcalinizăm sângele.(...)

În 2014, am citit o statistică, industria apei alcaline avea o cifră de 50 de milioane de euro în 2018 industria apei alcaline a ajuns la 700 de milioane de euro. Este extrem de profitabilă, pentru că promit că vindecă lucruri pe care nu le pot demonstra.

(...) nu avem dovezi că ar vindeca ceva.(...)

Hai să dau un exemplu, alcalinizarea sângelui. Logica este că noi prin stres, prin mâncare procesată, prin mâncarea acidă, ajungem să creăm un mediu acid în corpul nostru, care duce la boală, la osteoporoză, la cancer, la multe alte disfuncții de genul acesta. Logică ar fi să bem ceva alcalin ca să combatem mediul acid și să avem astfel de beneficii.”, a menționat acesta.

apa alcalina
Totul despre apa alcalină[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

 

Apa alcalină nu ne ajută așa cum spun specialiștii

În ciuda faptului că apa alcalină nu deține nicio proprietate deosebită, pentru a ajuta corpul într-un mod deosebit, aceasta nu face nici rău sănătății, iar motivul a fost explicat de către Doctorul Mihail.

Trebuie să fim atenți la asta și înțelegem, atunci o să reușim să ne dăm seama automat că apa alcalină nu are absolut nicio proprietate, dar rău nu îți face.(...) N-ai niciun motiv să îți faci diete alcaline, nicio dovadă, că ea funcționează.

În organism există un echilibru care se cheamă echilibrul acido-bazic. Sângele are un PH aproape fix, el trebuie să fie între 7,35 și 7,45, acolo el funcționează optim și ai 2 organe care se ocupă de asta. Rinichii, care atunci când sângele devine mai acid, încep să secrete urină mai acidă și plămânii, care atunci când rinichii nu pot compensa și sângele devine mai acid, tu începi să expiri mai mult dioxid de carbon care se desprinde din sânge mai mult și tu îl expiri, pentru ca corpul tău să își mențină acest PH fix.

Când PH-ul începe să varieze este un semn de alarmă .”, a încheiat specialistul.

ph din apa alcalina
Totul despre apa alcalină[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Care sunt ingredientele care vor face minuni la tine în bucătărie. Aragazul și cuptorul vor arăta ca noi



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Care sunt ingredientele care vor face minuni la tine în bucătărie. Aragazul și cuptorul vor arăta ca noi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies