Ce trebuie să știe femeile care au până în 55 de ani! Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare

Ce trebuie să știe femeile care au până în 55 de ani! Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare
Ce trebuie să știe femeile care au până în 55 de ani! Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare

Dorința de a economisi mai mulți bani pentru pensie nu este ușoară, mai ales când banii se cheltuie foarte ușor de la o zi la alta.

Dar, potrivit Financebuzz, acest lucru va fi mult mai ușor dacă îți organizezi bugetul și îți elimini cele mai mari datorii.

Dacă vă simțiți în urmă când vine vorba de economisirea pentru pensie, nu sunteți singuri. Dar s-ar putea să fiți mai pregătit decât credeți. Majoritatea oamenilor așteaptă cu nerăbdare momentul în care se pot pensiona, dar puțini au un plan solid pentru a face acest lucru să se întâmple.

În schimb, apar întrebări de genul "de câți bani avem nevoie și unde ar trebui să îi ținem?” Un consilier financiar vă poate ajuta să identificați cele mai bune opțiuni și să creați un plan solid. Iată care sunt cele mai importante semne care indică faptul că sunteți pe drumul cel bun.

Citește și: O veste tristă pentru viitoarele pensionare! De ce femeile se vor pensiona la 65 de ani, în 2035

Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare
Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare[Sursa foto: shutterstock]

Ați stabilit cât trebuie să economisiți pentru pensii

Cei care știu de câți bani au nevoie pentru pensie sunt cu un pas înaintea majorității americanilor. Luând în considerare inflația, stilul de viață și situațiile de urgență, puteți face o estimare.

Ați început să economisiți înainte de vârsta de 27 de ani

Cu cât începeți mai devreme să economisiți pentru pensie, cu atât mai bine.

Lucrătorii în vârstă de 20 de ani pot avea un venit disponibil mai mic după câțiva ani de muncă, dar economisirea unei sume mici pentru pensie este un bun început. Centrul Transamerica pentru Studii de Pensionare (TCRS) a constatat că vârsta de 27 de ani este vârsta medie la care americanii încep să economisească pentru pensie.

Aveți sub 35 de ani și deja aveți economii de peste 12.300 dolari

Potrivit PriceWaterhouse Coopers (PWC), Americanul mediu cu vârsta sub 35 de ani are 12.300 de dolari în economii, care nu includ alte tipuri de economii.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Aveți între 35-44 de ani și economii de peste 37.000 dolari

Potrivit PWC, economiile medii pentru pensionare ale persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani sunt de aproximativ 37 000 USD.

Dacă vă aflați în această grupă de vârstă și nu ați atins această sumă, este posibil să puteți profita de o campanie din partea companiei dumneavoastră sau să vă căutați un alt loc de muncă.

Aveți 45-55 de ani și economii de peste 82.600 dolari

La 55 de ani, aceștia se află la doar 10 ani distanță de pensionare. Cu toate acestea, PWC notează că americanii cu vârste cuprinse între 45 și 55 de ani economisesc în medie 82.600

de dolari pentru pensie.

Aveți între 55 și 64 de ani și economii de peste 120.000 dolari

120.000 de euro nu este o sumă uriașă, având în vedere că economiile trebuie să dureze peste 20 de ani. Cu toate acestea, potrivit PWC, aceasta este media economiilor pentru pensionare pentru adulții cu vârste cuprinse între 5 și 64 de ani.

Aveți un plan de pensie și nu ați intrat în el

Un sondaj Bankrate a dedus că 51% dintre americanii care au un IRA sau 401(k) au făcut retrageri anticipate. Intrarea în aceste conturi de pensii implică costuri suplimentare, inclusiv penalități și comisioane.

Aveți un cont de economii de sănătate (HSA)

Un cont de economii pentru sănătate (HSA) poate fi un obstacol atunci când faceți retrageri anticipate din 401(k) pentru a plăti cheltuielile medicale. Contribuțiile și retragerile nu sunt impozitate, astfel încât obțineți mai mult pentru banii dumneavoastră. Chiar dacă HSA-urile sunt din ce în ce mai populare, mulți americani nu le folosesc.

Aveți mai puțin de 5.000 dolari datorii cu cardul de credit

Menținerea unui sold lunar vă poate afecta obiectivele financiare, mai ales dacă aveți o rată a dobânzii ridicată. Pentru a reveni pe drumul cel bun pentru pensionare, încercați să plătiți datoriile și să țineți evidența soldurilor actuale ale cardurilor de credit.

Ați achitat toate împrumuturile făcute pentru a plăti studiile universitare

Conform unui sondaj Bankrate, mai mult de jumătate dintre americanii cu vârste cuprinse între 18 și 41 de ani au amânat decizii financiare majore din cauza datoriilor pe care le-au contractat pentru plata facultății.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Datoria nu vă împiedică să economisiți sau să luați decizii financiare

Plata pentru educație nu este singurul lucru care influențează deciziile financiare. Ipotecile, creditele auto, împrumuturile personale și împrumuturile medicale pot împiedica economiile. Îmbunătățirea scorului de credit vă poate ajuta să obțineți carduri de credit cu rate ale dobânzii mai mici.

Înțelegeți pe deplin beneficiile

Potrivit TCRS, deși mulți americani știu că nu ar trebui să se bazeze pe beneficiile de securitate socială, mai puțin de 25% dintre ei le înțeleg pe deplin. Cunoașterea modului în care funcționează aceste beneficii și la ce să vă așteptați vă poate ajuta să vă planificați mai eficient pensionarea.

Rămâneți la curent cu strategiile de planificare a pensionării

Este bine să fii la curent cu cele mai recente strategii și reglementări în materie de planificare a pensiilor, dar majoritatea americanilor nu o fac. Un profesionist financiar calificat vă poate ajuta să determinați cea mai bună strategie de planificare a pensiei, mai ales atunci când există noi reglementări.

Duceți un stil de viață sănătos

Unii oameni nu își dau seama câți bani pot economisi dacă duc un stil de viață sănătos. Dacă rămâneți activi, mâncați sănătos și renunțați la fumat, puteți reduce riscul de a avea probleme grave de sănătate. Obezitatea poate duce la boli de inimă și insuficiență cardiacă. De asemenea, fumatul poate duce la cancer și la alte boli mortale. Un stil de viață sănătos poate duce la economii semnificative.

Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare
Este obligatoriu pentru viitoarele pensionare[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Cât costă vechimea în muncă pentru femeile care vor să iasă la pensie



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Se dau vouchere pentru alimente femeilor din România. Când vor fi livrate pachetele de la Guvern

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies