Ce este liftingul facial. Procedura care șterge ani de pe fața femeilor

lifting facial
Totul despre liftingul facial

În ultima perioadă, au apărut o mulțime de intervenții estetice, care ne ajută să ne îmbunătățim aspectul fizic. Una dintre cele mai răspândite este liftingul facial, care a devenit din ce în ce mai folosită atât de către femei, cât și de către bărbați.

În cadrul unei emisiuni, chirurgul estetician Elena Martin, a explicat ce este liftingul facial, cum se realizează, dar și cine este potrivit pentru o astfel de intervenție.

Ce este liftingul facial

ce este liftingul facial
Ce este liftingul facial[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce este, de fapt, liftingul facial? Când trebuie să apeleze femeile la această procedură

Deși este o procedură foarte populară, este important să știm exact ce înseamnă această intervenție.

O astfel de schimbare poate aduce efecte sesizabile, iar tenul arată mult mai ferm și tânăr.

Liftingul facial este acea intervenție chirurgicală care se află în topul recomandărilor. Este ultima variantă pe care o putem alege atunci când ne dorim refacerea volumului facial și repoziționarea țesuturilor. T rendul este de lifting fill, adicp ridicăm și reface volumul. Fața devine mai grea, odată cu trecerea anilor și trebuie să adresăm cauza în asamblu. ”, a declarat medicul.

Cum se realizează liftingul facial

lifting facial sfaturi
Sfaturi despre liftingul facial sfaturi [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Fiind o procedură estetică ceva mai complexă, medicii apelează la anestezia generală. De asemenea, există câteva zile în care pacientul trebuie să treacă printr-o refacere. Chiar dacă intervenția nu produce dureri, este normal ca 3 zile de la data operației, fața să fie extrem de umflată.

„Refacem volumul cu lipofiling, care se combină cu liftingul chirurgical, scoatem excesul de piele și strângem țesuturile din interior. Este foarte important să înțelegem că este o procedură prin care strângem din interior, nu scoatem doar excesul de piele. Este chirurgicală, se face prin anestezie generală. Este invazivă pentru că abordează întreaga față și deseori asociem și zona gâtului, pentru a reface  inclusive conturul mandibular.”, a precizat doctorul.

Ce paciente apelează la liftingul facial

Chiar dacă în general, doamnele sunt cele care apelează la intervenții estetice, și bărbații pot apela la liftingul facial, deoarece și tenul acestora îmbătrânește. Cu toate acestea, femeile rămân cele mai dornice să se lase pe mâna medicilor, atunci când vine vorba de îmbunătățirea aspectului pielii. Medicul a explicat că sunt paciente care efectuează o singură data această procedură, sau altele care mai întâi, trec prin mai multe intervenții, mai puțin complexe.

„Sunt paciente care apelează la această intervenție doar o dată, sau pacientele care adoptă politica pașilor mărunți.”, a povestit specialistul.

La ce vârstă este recomandă intervenția de lifting facial

recuperare dupa lifting facial
Recuperarea după liftingul facial[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Totul despre implantul mamar. Este cea mai sigură opțiune de mărire a sânilor

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Această intervenție este destinată persoanelor adulte, peste care vârsta și-a pus amprenta. De aceea, liftingul facial nu este potrivit pentru persoanele tinere, care au tenul încă ferm, luminos și cu aspect voluminos. Deși vârsta optimă pentru a apela la lifting este de peste 50 de ani, doctorul a explicat că pot exista și anumite excepții, iar pacienții să sufere o astfel de operație, chiar de la 40 de ani.

„Vârsta este doar un număr. Dacă pacientele au variații mari de greutate, atunci pot apela și în jurul vârstei de 40 de ani. Undeva după 50 de ani este recomandată intervenția, dar nu este recomandat pentru pacientele care au 20 – 20 și ceva de ani.”, a mărturisit Elena Martin.

Chiar dacă apelăm la o astfel de schimbare, acest lucru nu înseamnă că pielea va arăta impecabil totdeauna. Așadar, este important să avem grijă de tenul nostru, indiferent de situație, pentru că soarele și trecerea timpului ne vor afecta pielea, chiar dacă apelăm la intervenții estetice. Totuși, medicul ne asigură că după ce trecem prin această schimbare, vreme de 5 ani, nu ne vom confrunta cu probleme vizibile.

„Pielea va trebui întrețiută, pentru că soarele și timpul își fac efectul. Remanența procedurii este una destul de lungă, peste 5 ani .”, a declarat chirurgul estetician.

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum poate fi tratat un păr deteriorat sau chiar degradat

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies