Odată cu înaintarea în vârstă își fac prezența și diverse afecțiuni. Însă știați care sunt alimentele recomandate pentru o sănătate mai bună?
Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact alimentele pe care femeile de peste 45 de ani, ar trebui să le consume, pentru a se asigura de o mai bună sănătate a organismului.
Care sunt alimentele pe care femeile de peste 45 de ani trebuie să le introducă în meniul zilnic
Nutriționistul Mario Popescu este cel care a precizat faptul că, atunci când vine vorba despre femeile care au trecut de vârstă de peste 45 de ani, acestea ar trebuie să își verifice anual cantitatea de minerale pe care o au în organism,
Kefir sau iaurt
Două dintre alimentele permise și chiar recomandate la femeile cu vârsta de peste 45 de ani sunt și kefirul și iaurtul, însă cele semi-degresate și nu cele care sunt în totalitate degresate.
„ Este bine să introducem în alimentația noastră kefir sau iaurt, în forme nu total degresate, putem să le consumăm semi-degresate, dar nu total degresate, deoarece procesul prin care se extrage grăsimea din ea este mult mai dăunătoare decât acele 1,52 grame de grăsime .”, a menționat acesta.
Citește și: Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!
Semințe de in
Chiar și semințele de in se recomandă să fie consumate, în special datorită faptului că pot preveni nenumărate boli. De menționat este faptul că, pentru a vă bucura de beneficiile oferite, trebuie să le consumați râșnite.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro
„ Semințele de in sunt recomandate pentru a preveni, în primul rând, cancerul de col uterin și cancerul de sân, care sunt cele mai întâlnite forme de cancer în cazul femeilor, iar odată cu instalarea menopauzei, crește riscul în fața acestor boli, de aceea ar trebui să consumați semințe de in râșnite. Dacă nu le râșnim, ele trec prin tractul intestinal și se elimină fără să aibă niciun beneficiu, dar trebuie să avem mare grijă în consumația semințelor de in, să le introducem cu regularitate în dieta noastră, pentru că s-a dovedit științific că ele pot reduce
Salată de verdețuri
Salata de verdețuri sau orice legume verzi, nu ar trebui să lipsească de la fiecare masă, din farfuria unei femei trecute de 45 de ani.
„ Dacă facem o salată cu fasole verde, ceea ce înseamnă foarte multe alimente de culoare verde, fie că este fasole verde, fie că este vorba de broccoli, fie că este vorba de orice verdețuri, ar trebui să le consumăm .”, a adăugat specialistul.
Sardine și somon
Bineînțeles că și sardinele și somonul se află pe lista celor care trebuie să fie consumate, datorită faptului că dețin o sursă foarte bogată de Omega-3 și nu numai atât!
„ Ele sunt o sursă de omega-3, exact ca și somonul. Acidul gras care ne protejează împotriva bolilor cardio-vasculare, ne normalizează colesterolul rău și îl crește pe cel bun, este Omega-3, iar cele mai mari cantități de Omega-3 se găsesc în somon și în sardine. Sardinele sau șprotul au avantajul că pe lângă o cantitate crescută de Omega-3, ele vin la pachet și cu foarte mult calciu, de aceea le putem introduce în alimentația noastră.(...)
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Omega-3 ne reduce inflamația, iar în corp înseamnă mult mai puține probleme de sănătate, dar cel mai important este că ține creierul tânăr .”, a precizat nutriționistul.
Fulgii de ovăz integrali
O altă sursă potrivită pentru organismul nostru este și fibra. Aceasta se regăsește și în fulgii de ovăz integrali pe care specialistul ne recomandă să îi consumăm, pentru a ajuta la reglarea tranzitului intestinal.
„ Sunt o sursă foarte bună de fibre. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal, ceea ce este foarte important, tocmai pentru a evita cancerul de colon, care este și el o formă destul de răspândită de cancer, și de asemenea, ne normalizează colesterolul, elimină colesterolul rău din organism și este și o sursă și foarte bună de proteine de origine vegetală, deci proteine pe care organismul le digeră mult mai ușor .”, a încheiat acesta.
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu cartofi, roșii cherry și usturoi