Checul cu afine reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Chec cu afine. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Chec cu afine, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Chec cu afine
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Chec cu afine, absolut delicioasa, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Chec cu afine este de 30 de minute
Timp de preparare – 50 de minute
Timp total- o ora si 20 de minute
Re ț eta de Chec cu afine este pentru 4 persoane
Ingrediente – Chec cu afine
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 120 ml lapte
- 100 g unt, topit și răcit
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 200 g afine proaspete sau congelate
- zahăr pudră pentru decor
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețeta de cozonac pufos a Gabrielei Cristea. Preparatul este nelipsit de pe masa de Paște 2023
Mod de preparare - Chec cu afine
Pasul 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetați o formă de chec specială, cu hârtie de copt.
Pasul 2. Într-un bol mare, amestecați 200 de grame de făină, 150 de grame de zahăr, 2 lingurițe de praf de copt și 1 praf de sare, până se combină așa cum ne dorim.
Pasul 3. Adăugați 3 ouă, 120 de mililitri de lapte, 100 de grame de unt topit, răcit și1 linguriță de extract de vanilie și amestecați bine până când compoziția este omogenă.
Pasul 4. Adăugați 200 de grame de afine proaspete sau congelate tot în această compoziție și amestecați ușor, fără să le zdrobiți, pentru a rămâne cât mai întregi cu putință, în checul nostru delicios.
Pasul 5. Turnați compoziția în forma de chec pregătită și nivelați cu o spatulă.
Pasul 6. Coaceți checul timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când trece testul scobitorii. Pentru a verifica, introduceți o scobitoare în mijlocul checului și dacă iese curată, checul este gata.
Pasul 7. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească în formă timp de 10 minute. Apoi, scoateți-l din formă și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar.
Pasul 8. Presărați zahăr pudră pe deasupra checului înainte de a-l servi sau ciocolată albă topită, câteva afine, iar rețeta este gata!.
Pasul 9. Acest chec cu afine este delicios atât cald, cât și rece. Îl puteți servi ca și desert la cină, se poate păstra într-un recipient sigilat, la temperatura camerei, timp de până la trei zile. Dacă doriți să îl păstrați pentru o perioadă mai lungă de timp, puteți să-l congelați. Checul poate fi tăiat în felii și înghețat într-un recipient sigilat, pentru a fi servit într-o altă zi. Cu alte cuvinte, checul cu afine este un desert ușor de pregătit și delicios, care poate fi servit în orice moment al zilei. Aroma de vanilie și gustul dulce al afinei suculente se combină perfect cu textura moale a checului, dar și cu aroma de vanilie.
Checul cu afine este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!