Mituri despre dormitul cu sutien. E benefic sau nu?

mituri dormit cu sutien
Mituri dormitul cu sutien

Sutienul este un articol vestimentar indispensabil în dulapul unei femei. Pe piață există o multitudine de sortimente și culori, potrivite pentru orice gust și formă a corpului. De-a lungul timpului, au existat diverse mituri legate de purtarea sutienului.

Cu toate acestea, nu putem să nu afirmăm faptul că sutienul este foarte benefic în viața unei femei, atât din punct de vedere al aspectului, ci și al sănătății.

Mituri despre dormitul cu sutien

dormitul cu sutien
Dormitul cu sutien[Sursa foto: Freepik]

Citește și: De ce trebuie să folosim protecție solară primăvara. Ce greșeli fac deseori femeile în acest proces

S-au speculat o mulțime de teorii legate de purtarea sutienului, chiar și în timpul somnului. Majoritatea femeilor aleg să nu mai poarte acest produs, chiar din momentul în care ajung acasă. Totuși, această decizie ține de preferințele fiecăreia și de cum se simte mai confortabil.

Sânii lăsați

Unul dintre cel mai cunoscut mit legat de purtarea sutienului în timpul nopții este acela că sânii vor suferi o schimbare, lăsându-se.

Din contră, nu este nimic rău în a purta sutien noaptea, deoarece acesta îți va oferi susținere pentru întreaga noapte. Majoritatea femeilor cu un bust generos se confruntă cu dureri de spate. Purtarea sutienului potrivit în timpul nopții poate reduce aceste dureri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cancerul la sân

Au existat de-a lungul timpului chiar și mituri stranii, care au înspăimântat femeile. Un alt zvon spune că dacă dormi noaptea cu sutien, îți cresc șansele de a avea cancer la sân. S-a ajuns la această teorie din cauza faptului că sutienele cu sârmă pot cauza acumularea unor toxine în țesutul mamar, rezultând astfel cancerul la sân. Cercetătorii și oamenii de știință au demonstrate că nu există nicio legătură între această boală nemiloasă și purtatul sutienului, indiferent dacă este zi sau noapte.

Fermitatea sânilor

Multe doamne au crezut în mitul care spune că dacă dormi cu sutien, mai ales cu cel de tip push-up, vei avea un bust mai ferm. Cu toate acestea, este important de știut că fermitatea și elasticitatea sânilor depinde de fiecare femeie în parte, în funcție de genetică.

Cum sa alegi un sutien confortabil pentru dormit

Daca nu porti sutien ti se lasa sanii
Unul din mituri este acela că dacă nu porți sutien ți se lasă sânii [Sursa foto: Freepik]

Dacă te-ai decis să porți sutien în timpul somnului, pentru a te bucura de beneficiile acestui obicei, trebuie să știi că ai nevoie de sutienul potrivit pentru tine. Deși un bust generos arată foarte sexy și este râvnit de multe femei, acesta vine și cu o serie de dezavantaje. Spre exemplu, femeile cu sânii mai mari se confruntă cu dureri de spate, de sâni sau chiar le este dificil să doarmă pe burtă.

Un sutien potrivit îți poate oferi confortul și susținerea de care ai nevoie chiar și pe timpul nopții. Este esențial să nu ai sutiene uzate, care s-au lăsat, în special dacă ai un bust mai mare. Un astfel de sutien poate fi incomod și va face ca sânii tăi să nu mai beneficieze de susținerea necesară. Există sutiene special destinate folosirii lor pe timpul nopții, fiind mult mai comode. În primul rând, vei alege un sutien care să îți susțină sânii, dar fără sârme.
Cel mai important este să te simți confortabil în el. Acesta poate fi purtat atât pe timpul nopții, cât și ziua.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Alternativa la sutienul obișnuit pentru un somn mai sănătos

e bine sa porti sutien
E bine să porți sutien?[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Importanța creării unei rutine zilnice, pentru a te bucura de mai mult echilibru în viața ta

Dacă te-ai hotărât să porți sutien pe timpul nopții, trebuie să iei în considerare faptul că nu poți purta orice fel de sutien. Cel mai important aspect al sutienului purtat noaptea este modul în care te simți în el. E ste exclus ca doamnele să poarte în timpul somnului sutiene push-up sau cu o sârmă rigidă. Sutienul nepotrivit poate produce riscuri de sănătate. Așadar, fii sigură că alegi un sutien cât mai subțire, din materiale confortabile, precum bumbacul, care să nu fie extrem de definit prin sârme. Este recomandat să porți pe timpul nopții un sutien cât mai simplu, fără dantelă, ștrasuri sau alte accesorii.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

5 obiceiuri care cresc nivelul de estrogen din organism

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies