Află din rândurile următoare cum să vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale.
Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție specifică sărbătorilor pascale, care se practică și la noi în România. În funcție de regiunea din care facem parte, există anumite modalități creative de a vopsi ouăle de Paște. Mai mult decât atât, această activitate este una distractivă și relaxantă pe care poți să o desfășori împreună cu cei mici.
Cu siguranță fiecare gospodină vopsește anul acesta ouăle de Paște.
Descoperă în continuarea articolului cum poți să obții cele mai frumoase culori folosind ingrediente naturale.
Tehnici creative de vopsire a ouălor de Paște folosind ingrediente naturale
Citește și: Cum se vopsesc corect ouăle de Paşte! Încearcă aceste trucuri incredibile!
Roșu
Pentru a obține ouă roșii din ingrediente naturale poți să folosești ceapă roșie, sfeclă roșie, afine sau zmeură. În funcție de ceea ce ai la îndemână, pune taie ingredientu-l ales în bucățele mici și pune-l într-o oală cu apă, astfel încât aceasta să acopere ingredientul. Las-o la fiert timp de 30 de minute, iar apoi strecoară apa și las-o să se răcească la temperatura camerei.
Adaugă 1-2 lingurițe de oțet în lichidul de vopsea, amestecă apoi cu grijă și adaugă ouăle fierte, care încă sunt calde. Le poți lăsa timp de cel puțin 30 de minute în lichid, sau până când obții culoarea dorită.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Verde
Pentru a obține o culoare verde pentru ouăle de Paște poți să folosești frunze de pătrunjel, de mentă sau de spanac. Umple o oală cu apă la temperatura camerei, pune-o la fiert și adaugă frunzele alături de 2 linguri de oțet și ouăle. Așteaptă până când amestecul dă în clocot, iar apo lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Îndepărtează amestecul de pe foc și lasă ouăle să se răcească în apă, amestecând din când în când.
Galben
Culoarea galbenă a ouălor de Paște se poate obține din turmeric, ceai de mușețel, ceai verde cojile de ceapă galbenă sau de la cojile de mere. Dacă optezi pentru cojile de ceapă sau de măr, procesul este ca la ouăle roșii. În cazul în care vrei să folosești turmeric (2 linguri), ceai de mușețel sau ceai verde (4 pliculețe), trebuie să amesteci compoziția într-o cratiță cu apă clocotită pe care ai luat-o după foc.
Albastru
Un albastru intens poți să obții cu ajutorul sfeclei roșie. Pentru a obține un albastru-gri ai nevoie de afine. Indiferent de ingredientul pe care l-ai ales, procesul este același.
Ai nevoie de o roșie mică în bucăți mai mari tocată sau de două căni de afine congelate făcute piure. Pune ingredientul în apă fiartă și adaugă 2 linguri de oțet. Amestecă până ce lichidul ajunge la temperatura camerei, iar apo strecoară ingredientul și pune lichidul într-un borcan. Adaugă ouăle fierte și lasă-le la frigider pentru câteva ore.Portocaliu
Pentru a obține o nuanță de portocaliu ai nevoie de 2 linguri de paprika. Pune-le într-o oală cu apă clocotită și adaugă 2 linguri de oțet alb. Amestecă și așteaptă până când compoziția ajunge le temperatura camerei. Pune ouăle fierte în borcan și lasă compoziția la frigider pentru câteva ore.
Ce semnificație au culorile ouălor de Paște
Citește și: Asa iti vopsesti ouale de Paste fara chimicale. Este mai simplu decat credeai
Din punct de vedere religios, ouăle de Paște ar trebui să se vopsească roșii, acestă culoare simbolizând sângele Mântuitorului, dar și dragostea și credința față de El.
În zilele noastre, ouăle nu se vopsesc doar roșii, ci se folosesc o mulțime de culori, care mai de care mai atrăgătoare. Se spune că ouăle verze semnifică prospețimea naturii, vitalitatea, viața și speranța către un an rodnic. De asemenea, galbenul simbolizează lumina și recolta. Albastru este un simbol al cerului și reprezintă seninătate și vitalitate.