Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra. Un desert elegant, perfect pentru o ocazie specială!

Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra. Un desert elegant, perfect pentru o ocazie specială!
Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra. Un desert elegant, perfect pentru o ocazie specială!

Tortul cu vanilie și fructe de pădure reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra  

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra, absolut delicioasa, în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra   este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o ora

Re ț eta de Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra  este pentru 8 persoane

Ingrediente –  Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra  

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • sare

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 5 g zahăr vanilat
  • 4 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 g făină
  • 200 g unt

Pentru decor:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 400 g pișcoturi
  • 300 g căpșune
  • 150 g fructe de pădure (afine, zmeură, căpșune)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Mod de preparare –  Tort cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra  

Pasul 1.     Pentru blat, separă cele 6 ouă și bate albușurile cu o lingură de zahăr și un praf de sare până devin spumoase. Adaugă restul de zahăr, din cele 200 de grame și bate până obții o compoziție fermă.

Adaugă gălbenușurile și amestecă ușor.

Pasul 2.  Cerni 200 de grame de făina și o linguriță de praf de copt și le adaugi peste compoziția de ouă, amestecând ușor până la omogenizare.

Pasul 3.  Torni compoziția într-o formă rotundă (24 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 25-30 de minute la 180 de grade Celsius.

Pasul 4.  Pentru cremă, încălzești 500 de mililitri de lapte cu 5 grame de zahăr vanilat într-un vas. Într-un bol, amesteci gălbenușurile cu zahărul și făina până obții o compoziție omogenă. Torni amestecul peste laptele cald și amesteci bine cu un tel. Pune vasul pe foc și amestecă încontinuu până când crema se îngroașă.

Pasul 5.     Îndepărtează vasul de pe foc și adaugă 200 de grame de unt, tăiat bucăți. Amestecă bine până când untul s-a topit și s-a incorporat în cremă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Lasă crema la răcit.

Pasul 7.  Înmoaie cele 400 de grame de pișcoturi într-un amestec de lapte și zahăr și începe să le așezi în jurul blatului copt. Întinzi un strat generos de cremă peste blat și nivelul cu ajutorul unei spatule.

Pasul 8.  Așează cele 300 de gram de căpșune tăiate felii peste crema de vanilie și apoi adaugă si cele 150 de grame de fructe de pădure deasupra.

Pasul 9.  Lasă tortul la frigider timp de cel puțin două ore înainte de servire.

Tortul cu cremă de vanilie, îmbrăcat în pișcoturi cu căpșune și fructe de pădure deasupra  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Experimentează aroma unică a cheesecake-ului cu căpșune proaspete și mentă, un desert răcoritor și savuros!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies