Când să folosești pudra proteică. 3 rețete de shake-uri pline de proteine

Când să folosești pudra proteică
Când să folosești pudra proteică

Pudra proteică este un supliment bio extrem de popular printre persoanele care practică sport. Acest macronutrient esențial pentru organism este responsabil de formarea și menținerea mușchilor, repararea țesuturilor și crearea de enzime și hormoni.

Pudra este derivată din diverse surse proteice și poate fi integrată în dieta oricui pentru a-i asigura o nutriție sănătoasă. În continuare, vei afla tot ce trebuie să știi despre pudra proteică și avantajele ei pentru dieta ta.

Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie

Când să folosești pudra proteică

Mulți oameni folosesc pulberea proteică ca o sursă zilnică de proteine sau după antrenamentele la sală.

Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a corpului uman, deoarece conțin aminoacizi importanți pentru formarea țesuturilor și se găsesc într-o varietate de alimente, cum ar fi carnea, ouăle, produsele lactate, peștele, nucile și leguminoasele. Deși proteinele se regăsesc și în legume și cereale, acestea sunt în cantități mai mici.

Pudra proteică este un supliment alimentar obținut din diferite surse proteice, precum ouăle, mazărea, laptele, orezul, zerul, cânepa, soia, migdalele și semințele de dovleac.

Unele pudre pot fi fortificate cu vitamine și minerale sau pot avea arome adăugate.

Când să folosești pudra proteică
Când să folosești pudra proteică[Sursa foto: freepik]

Ce beneficii oferă pudra proteică

Pudra proteică poate aduce multe beneficii organismului și este inclusă în lista suplimentelor bio. Aceasta poate fi obținută din diverse surse proteice, cum ar fi laptele, ouăle, mazărea, orezul, cânepa, soia, migdalele sau semințele de dovleac. Combinația acestora poate îmbunătăți sinteza proteică și acumularea de masă musculară, datorită faptului că au timpi diferiți de digestie și compoziții diferite de aminoacizi.

În plus, pulberea proteică poate aduce o serie de beneficii, cum ar fi:

-contribuie, în mod eficient, la managementul greutății;

-are un rol esențial în creșterea masei musculare;

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

-asigură recuperarea după efortul fizic;

-reduce senzația de foame și sporește efectul de sațietate;

-are efecte benefice asupra grăsimilor din sânge;

-îmbunătățește forma fizică generală;

-ajută la scăderea presiunii arteriale;

-crește aportul de proteine în organism.

Când să folosești pudra proteică
Când să folosești pudra proteică[Sursa foto: freepik]

Rețete de shake-uri cu pudră proteică

Shake cu avocado, lime si ghimbir

O opțiune sănătoasă de shake pe care poți să o încerci este cel cu ghimbir. Acesta conține antioxidanți, ajută la detoxifiere și este inclus în multe rețete de slăbire. Pentru a pregăti acest shake, poți să adaugi într-un blender o cană și jumătate de lapte, două lingurițe de pudră proteică, o jumătate de avocado, zeama de la o lime, două linguri de semințe de in și două linguri de ghimbir.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Shake proteic cu ciocolata

Există o variantă dulce și revigorantă de shake proteic, potrivită pentru persoanele care doresc să savureze un gust delicios.

Într-un blender, poți amesteca pulberea proteică din zer cu aromă de cacao, o lingură de unt de arahide (atenție la posibili alergeni!), 420 ml de lapte degresat și câteva cuburi de gheață. Acest shake proteic poate fi consumat în prima parte a zilei.

Shake proteic cu migdale si fulgi de ovăz

Iată o variantă sănătoasă de shake proteic, perfect pentru a începe ziua cu energie și nutrienți de calitate. În blenderul tău, adaugă 330 de mililitri de lapte degresat, 110 grame de fulgi de ovăz, 12 migdale, 100 de grame de stafide și două măsuri de proteina din zer. Poți adăuga, de asemenea, o aromă la alegere, cum ar fi vanilia.

Cum se consumă pudra proteică

Pentru a beneficia de proprietățile lor, pudrele proteice ar trebui să fie utilizate în cadrul unei alimentații echilibrate, care să includă legume, fructe și o hidratare adecvată. Persoanele sedentare ar trebui să consume cel mult 1 gram de proteină pe kilogram de greutate, în timp ce cei care fac sport ar trebui să consume între 1,5 și 2 grame de proteină pe kilogram de greutate. Cantitatea de pudră proteică consumată depinde de necesitățile și obiectivele individuale. În general, necesarul zilnic de proteine poate fi calculat utilizând următoarea formulă:

Numărul de kilograme de greutate x Numărul de kilograme ale masei musculare dorite.

Pudra proteică poate fi amestecată cu apă, lapte vegetal, suc de fructe sau legume, în shake-uri, smoothie-uri sau chiar în deserturi delicioase.

Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

3 idei de mic dejun plin de energie

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies