Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai

Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai
Vești bune pentru elevi! Anul școlar se poate încheia încă din mai

Află din rândurile următoare cine a făcut anunțul cu privire la o vacanță de vară încă din luna mai a elevilor.

Conform calendarului școlar al anului 2022-2023, elevii ar trebui să ia vacanță în data de 17 iunie 2023. Excepție fac elevii din clasele terminale din învățământul liceal, care încheie cursurile mai devreme, la data de 2 iunie 2023 și din clasa a VIII-a, unde anul școlar are 34 de săptămâni și se încheie la data de 9 iunie 2023.

În schimb, este posibil ca toți elevii să termine anul școlar mai devreme, încă din luna mai datorită unor hotărâri luate la nivelul Sindicatelor din Învățământ.

Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă

Citește și: Vești importante pentru mamele care au copii la școală. Ce se întâmplă de la data de 3 mai 2023

Când se încheie anul școlar
Când se încheie anul școlar[Sursa foto: freepik]

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au informat Guvernul României și Parlamentul că au început să adune semnături în vederea declanșării grevei generale.

Aceștia sunt nemulțumiți după ce guvernanții au anunțat că se plafonează cheltuielile de personal și activitățile de formare profesională și se accentuează deficitul de personal.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Astfel, această decizie poate influența modul de desfășurare al orelor de curs aferente lunii mai și iunie, iar elevii pot termina anul școlar mai repede.

 „Hotărârea de a apela la această formă extremă de protest este cu atât mai justificată cu cât, prin proiectul de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, care urmează să fie discutat în Coaliția de Guvernare, Executivul intenționează să ia decizii cu impact negativ suplimentar pentru angajații din învățământ, în condițiile în care: se plafonează cheltuielile de personal la nivelul anului 2022 – imposibil de realizat în sistemul de învățământ, deoarece salariile cadrelor didactice se majorează odată cu trecerea la un grad didactic superior/o nouă

tranșă de vechime; se blochează atingerea de către personalul didactic auxiliar și nedidactic a salariilor de bază din Legea 153/2017, contrar promisiunii făcute de președinții PSD și PNL în urmă cu două săptămâni; se accentuează deficitul de personal prin: interdicția cumulului pensiei cu salariul și prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante și se blochează activitățile de formare profesională (esențiale în dezvoltarea carierei didactice)”, au transmis, prin intermediul unui comunicat, cele trei federații sindicale.

Când vor avea loc acțiunile de protest

Citește și: Se dau amenzi de până la 5000 de lei pentru femeile care fac grătar în aceste zone

Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă
Sindicaliștii din învățământ se pregătesc să iasă în stradă[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Prin intermediul aceluiași comunicat, sindicaliștii detaliază acțiunile de protest pe care le vor organiza în perioada următoare. Între 25 și 26 aprilie, aceștia vor picheta sediul Guvernului, iar în data de 10 mai vor organiza un marș de protest. În acea zi sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat.

Principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor sunt legate de salarizarea personalului din învățământ, a sporurilor aferente condițiilor de muncă și a modificării grilei de salarizare.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Pensii mai mari pentru femeile din România care au lucrat în grupa I și II de muncă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies