Alege bine meniul! Cum alimentația poate să-ți ajute relația de cuplu să fie mai intensă

Alege bine meniul! Cum alimentația poate să-ți ajute relația de cuplu să fie mai intensă
Care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu

Alimentele afrodisiace sunt esențiale în orice relație de cuplu, pentru a menține vie atracția față de partener pe mai multe planuri. Află din rândurile de mai jos care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu!

Adriana Chirilă, nutriționist-dietetician a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre alimentele care cresc atracția în cuplu.

Care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu

Fructele

Printre alimentele afrodisiace care au un mare impact în viața de cuplu deoarece stârnesc atracția și dorință față de partener se numără fructele, precum căpșunile, bananele, ananasul și fructele de pădure. Căpșunile conțin vitamina C și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea circulația sângelui, bananele sunt bogate în vitamina B6, ceea ce ajută la producția de serotonină și norepinefrină, mai precis cresc nivelul de fericire și

de plăcere, iar fructele de pădure au vitamina C și cresc nivelul de dopamină. 

“Avem o grămadă de alimente afrodisiace de acest fel, avem și fructe, și legume, care ne pot aceste senzații care stârnesc în noi atracția și dorința față de partener. De exemplu, avem fructe cum ar fi: căpșunile, bananele, ananasul, fructele de pădure in general.”, a spus specialista.

Citește și: Experimentează aroma unică a cheesecake-ului cu căpșune proaspete și mentă, un desert răcoritor și savuros!

Care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu[Sursa foto: freepik]

Legumele

Legumele care sunt considerate alimente afrodisiace sunt țelina, sparanghelul, ceapa și usturoiul. Astfel, este bine de știut faptul că țelina este esențială pentru stimularea sexuală deoarece este bogată în androsteron, mai exact un hormon masculin eliberat prin transpirație, care stimulează sexual femeile. Spanacul are  magneziu  care poate ajuta la creșterea fluxului sanguin în zona genitală, care produce o stare bună partenerilor.

Usturoiul conține alicină, fiind un ingredient care reușește să crească fluxul de sânge la nivelul organelor sexuale.

”Avem și legume, cum ar fi: țelina, spanacul, sparanghelul, ceapa și usturoiul deși pare greu de crezut.”,  a mai menționat ea.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Bucură-te de o masă sănătoasă și gustoasă cu supa cremă de broccoli! O rețetă simplă și delicioasă pentru întreaga familie

Care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu[Sursa foto: freepik]

Fructe de mare

Somonul, sardinele, fructele de mare, caviarul și stridiile sunt considerate, de asemenea, alimente afrodisiace deoarece au un  conținut bogat în acizi grași omega-3 și zinc, care ajută la producerea hormonilor sexuali și îmbunătățirea circulației sângelui în corp.

”Avem și somon, sadine, fructe de mare, caviar, stridii, toate alimentele astea super fancy.”,

a explicat nutriționista.

Ciocolata

Mai mult decât atât, ciocolata și mierea se numără printre alimentele afrodisiace datorită conținutului de substanțe care pot crește nivelul de dopamină și serotonină deoarece secretă hormonii fericirii.  

”Unele alimente au un efect mai mare asupra bărbaților, altele asupra femeilor. Ciocolata este un bun afrodisiac pentru că secretă acei hormoni ai fericirii. La acestea se adaugă și mierea.”, 

a mai spus ea.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Rulouri cu prosciutto crudo și sparanghel

O cină romantică cu partenerul de viață poate consta în rulouri cu prosciutto crudo și sparanghel pregătite cu unt și usturoi, care sunt o combinație care va încânta papilele gustative ale fiecăruia. De asemenea, se poate pune în farfurie puțin spanac și boabe de rodie, care sunt considerate alimente afrodisiace.

“La o cină romantică, putem consuma niște rulouri cu prosciutto crudo și sparanghel, care este o combinație excelentă. Sparanghelu se trage în unt cu puțin usturoi. Punem în farfurie puțin spanac și niște boabe de rodie, care sunt produse afrodisiace, și obținem o mâncare perfectă pentru partener.”,  a menționat aceasta.

Căpșuni învelite în ciocolată neagră

Căpșunile învelite în ciocolată neagră sunt întotdeauna o alegere potrivită, mai ales dacă sunt consumate alături de un vin roșu bun. Acestea nu trebuie să lipsească de la o cină romantică, pentru o atracție aparte cu partenerul de viață.

”Mai putem să venim cu niște căpșuni învelite în ciocolată neagră și cu un pahar de vin roșu, care nu poate să lipsească de la o cină romantică. Nu vei da greș cu așa ceva niciodată.”,  a încheiat specialista.

Care sunt alimentele care cresc atracția în cuplu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Waffles cu dovlecei. Sunt ușor de pregătit și foarte gustoase, cu o combinație surprinzătoare de gusturi și texturi!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies