Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar! Care este pragul brut ce poate fi luat în calcul din 2024

Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar! Care este pragul brut ce poate fi luat în  calcul din 2024
Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar! Care este pragul brut ce poate fi luat în calcul din 2024

Conform surselor politice, PSD a propus ideea de a introduce o supraimpozitare pentru veniturile mai mari decât ale președintelui, în locul tăierilor salariale sau a angajărilor la stat. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de luni seara.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a propus impozitarea progresivă a veniturilor care depășesc salariul președintelui, care este de 25.000 de lei, în cadrul coaliției de guvernare întrunită luni. Această măsură ar urma să fie aplicată atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Citește și: Trei zile de relaxare începând cu 29 aprilie 2023. Salariatele au ocazia să-și încarce bateriile într-o nouă minivacanță!

Româncele cu salariu mare, impozitate suplimentar

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus introducerea impozitării progresive pentru veniturile care depăşesc salariul preşedintelui (25.000 de lei brut), atât în sectorul public, cât şi în cel privat, începând cu anul viitor. Sursele din PSD au menţionat că ar putea fi introduse mai multe praguri de impozitare. Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a prezenta câte persoane s-ar încadra în această categorie impozitabilă.

 În cadrul discuţiilor coaliţiei de guvernare privind reducerea cheltuielilor bugetare, premierul Nicolae Ciucă a cerut evitarea tăierilor salariale şi a cerut stoparea angajărilor în sistemul de stat, precum şi reducerea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 10%. În ceea ce priveşte cumulul pensie-salariu, s-a decis că nu se poate face prin Ordonanţă de Urgenţă, ci prin lege, deoarece este neconstituţional.

Ministerul de Finanțe examinează posibilitatea impozitării veniturilor mari doar în sectorul public sau dacă această măsură trebuie să fie extinsă și la angajații din sectorul privat, pentru a fi în conformitate cu legea fundamentală.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În cadrul ședinței din seara precedentă, Coaliția a discutat în termeni generali despre propunerea de a impozita progresiv veniturile care depășesc salariul președintelui.

Ministerul Finanțelor urmează să efectueze o analiză pentru a determina dacă măsura de supraimpozitare a veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi implementată doar în sectorul public sau va trebui extinsă și în sectorul privat, pentru a fi în concordanță cu controlul de constituționalitate.

Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar
Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar[Sursa foto: shutterstock]

Marcel Ciolacu a solicitat o analiză

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a solicitat o analiză pentru a determina dacă măsura supraimpozitării veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui poate fi aplicată exclusiv în sectorul public sau trebuie să fie aplicată și în sectorul privat pentru a fi constituțională.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Acest lucru sugerează că măsura propusă de Ciolacu poate fi extinsă și în sectorul privat. Conform unor surse,  premierul Nicolae Ciucă ar fi fost de acord cu principiul supraimpozitării. În ciuda acestor discuții, nu s-a ajuns încă la o decizie finală în coaliție, iar Ministerul de Finanțe urmează să prezinte propuneri cu privire la nivelul de supraimpozitare.

Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar
Salariatele cu venituri mari ar putea fi impozitate suplimentar[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Femeile din România care au pensie sub 2000 de lei vor primi bani în plus. Anunțul venit de la Guvern



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Pensii mai mari pentru femeile din România care au lucrat în grupa I și II de muncă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies