Cum să obții bucle perfecte fără să folosești căldura

bucle fara caldura
Bucle fără căldură

Toate femeile își doresc un păr sublim, care să arate precum atunci când ies de la salon. Buclele reprezintă o coafură perfectă, care se pliază pentru mai multe tipuri de eveniment.

Cu ajutorul ondulatorului sau a plăcii de păr, buclele arată și rezistă foarte bine, însă căldura emanată este o problem. Dacă utilizezi prea des aceste accesorii de păr, părul tău se va deteriora și va avea un aspect neîngrijit. Cu toate că nu îți dorești să renunți la bucle, există totuși soluții pentru ca părul tău să fie ondulat, dar și sănătos în același timp.

Tehnici pentru bucle fără căldură

Atunci când îți dorești să îți îndrepți părul, placa de păr rămâne singura soluție. Din fericire, atunci când vorbim de ondularea părului, poți apela la diverse tehnici, pentru a te bucura de buclele perfecte.

Bigudiuri clasice

ondulare par fara caldura
Ondularea părului fără căldură[Sursa foto: Freepik]

Clasica tehnică a folosirii bigudiurilor rămâne și astăzi foarte populară, datorită eficienței pe care o are. Bigudiurile sunt o variantă extrem de utilă pentru a te coafa.

Vestea bună este aceea că aceste accesorii se găsesc sub diverse forme și mărimi. Dacă îți dorești să abordezi un stil mai natural, cu bucle lejere, poți folosi bigudiuri de o dimensiune mai mare, iar dacă îți dorești ca părul tău să fie mai buclat, este recomandat să utilizezi bigudiurile cu un diametru mai mic.

Bigudiuri moi

Deși cele clasice sunt eficiente, pot fi incomode.

Avantajul bigudiurilor moi este acela că sunt ceva mai confortabile de purtat, fiind flexibile. Datorită acestui aspect, această tehnică îți permite chiar și să dormi cu ele. Precum cele clasice, bigudiurile moi, din spumă, se găsesc sub mai multe forme, pentru a îți crea ce stil de bucle îți dorești.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Împletituri

bucle cu bentita
Cum să ai bucle perfecte, fără căldură[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 3 Idei de coafuri cu codițe împletite pentru părul lung

O altă variantă foarte utilă sunt împletiturile. Cu toate că această tehnică se potrivește de minune chiar și pentru ieșiri în oraș, este o variantă bună în cazul în care îți dorești bucle. În funcție de cât de ondulat îți dorești să fie părul tău, creează mai multe codițe împletite și lasă-le astfel peste noapte.

Pentru a rezista cât mai mult, este recomandat să îți faci împletiturile pe părul puțin umezit, iar în timpul nopții să se usuce. După ce le vei despleti, vei avea o surpriză plăcută, deoarece părul tău va avea un aspect stylish, dar totuși natural.

Utilizarea agrafelor

Agrafele pot fi foarte utile, nu doar pentru a prinde firele rebele, ci și pentru a crea bucle.

Tot ce trebuie să faci este să îți împarți părul pe secțiuni, iar apoi trebuie să rulezi câte o șuviță pe deget. Mai apoi, vei prinde șuvița cu agrafele respective. Este necesar să stai cu părul așa câteva ore, sau chiar peste noapte, pentru ca buclele să se uniformizeze.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

Cordonul de la halat

Deși poate părea o tehnică atipică, folosirea cordonului de la un halat de baie a devenit din ce în ce mai populară. Tot ce trebuie să faci este să poziționezi cordonul în vârful capului, apoi să rulezi șuvițele pe acesta, până va fi foarte strâns. Mai apoi, vei lega cordonul la spate. După câteva ore, părul tău va fi ondulat și frumos.

Cum să păstrezi buclele pentru mai mult timp

bucle cu cordon
Cum să îți faci bucle cu ajutorul cordonului de la halat[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Tunsori potrivite pentru fața în formă de inimă

Indiferent dacă și-au coafat părul acasă sau la salon, doamnele își doresc să își mențină coafura cât mai mult timp. Cu toate acestea, este esențial să folosim anumite trucuri, pentru ca buclele să fie frumoase, cât mai multe zile. În primul rând, este recomandat să nu te expui într-un mediu umed, pentru că sunt șanse mari ca părul tău să se lase. De asemenea, produsele de stilizare te vor ajuta în această situație, însă nu trebuie să faci abuz de ele, deoarece îți vei încărca părul prea mult. Este esențial ca după ce te-ai coafat, să folosești un fixativ. O altă variantă sunt împletiturile pe timpul nopții. Concret, după ce te-ai coafat și ai ajuns acasă, îți poți face câteva cozi împletite, pentru ca buclele să își păstreze forma, o perioadă mai îndelungată.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ghidul complet pentru cele mai frecvente afecțiuni ale scalpului: cauze, simptome și tratamente

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies