Scapă de cearcăne și pungile de sub ochi cu ajutorul acestor remedii naturale

Scapă de cearcăne și pungile de sub ochi cu ajutorul acestor remedii naturale
Scapă de cearcăne și pungile de sub ochi cu ajutorul acestor remedii naturale

Află din rândurile următoare cum poți scăpa de cearcănele și pungile de sub ochi cu ajutorul unor remedii naturale.

Pungile și cearcănele de sub ochi sunt des întâlnite în rândul femeilor, iar apariția lor poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi înaintarea în vârstă, odihna insuficientă, asociată cu oboseala cronică, retenția de lichide, expunerea incorectă la soare, alimentație necorespunzătoare, dar și alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi alergiile sau dermatita.

De aceea, este foarte important să prevenim apariția lor prin intermediul unui stil de viață sănătos, care presupune o alimentație echilibrată, bogată în vitamine și minerale, odihnă suficientă și hidratare corespunzătoare.

Pe lângă afecțiunile asociate cu această problemă, cearcănele și pungile de sub ochi formează un aspect inestetic, care este deranjant pentru unele persoane, mai ales atunci când devin persistente.

În cazul persoanelor care se confruntă cu această problemă, există anumite tratamente naturiste prin intermediul cărora putem să diminuăm inflamațiile la nivelul ochilor și să oferim pielii un aspect sănătos.  

Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi

Citește și: Cum să scapi de cearcăne. 3 produse care te pot ajuta și pe care le găsești la tine acasă

Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi
Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Există anumite uleiuri și ingrediente naturale, care diminuează umflăturile din zona ochilor și uniformizează culoarea.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra pielii.

Acesta contribuie la estomparea cearcănelor. Se aplică seara, înainte de culcare, prin mișcări delicate de masaj.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Castravete

Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi
Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Castravetele este poate cel mai cunoscut ingredient atunci când vine vorba de reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi, iar acest lucru se datorează conținutului bogat în antioxidanți al castravetelui.

Aplică o felie de castravete pe fiecare ochi și las-o să acționeze timp de 4-5 minute. Pentru o mai bună acțiune, se recomandă să folosiți un castravete rece, direct de la frigider.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel are multiple proprietăți antiinflamatoare, dar și antimicrobiene, fiind un remediu de nădejde împotriva pungilor de sub ochi, mai ales atunci când apar din cauza alergiilor.

Poți să aplici ceaiul de mușețel răcit pe o compresă sterilă și să o lași să acționeze câteva minute, sau poți să utilizezi direct pliculețele de ceai de mușețel folosite.

Cartof crud

Cartoful conține o serie de agenți cu proprietăți de decolorare. Astfel, acesta ne ajută să neutralizăm culoarea inestetică a cearcănelor, prin intermediul capacităților cartofului de a deschide culoarea pielii. Cartoful poate fi folosit atât sub formă de compresă rece, tăiat felii, cât și sub formă de suc.

Dă un cartof mic pe răzătoare, stoarce sucul obținut din acesta și înmoaie o dischetă demachiantă în suc. Aplic-o la nivelul ochilor și las-o să acționeze preț de câteva minute.

Comprese cu ceai verde

Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi
Ingrediente naturale ce reduc cearcănele și pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Ceaiul verde are dublu efect asupra pielii de sub ochi. Acesta are un conținut bogat în antioxidanți, reducând astfel pungile de sub ochi și atenuând cearcănele.

Mai mult decât atât, datorită cafeinei, ceaiul verde are rolul de a asigura fermitatea pielii.

Înmoaie câteva comprese în ceai verde, pune-le la frigider și aplică-le în fiecare dimineață să acționeze câte 10 minute.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Zeama de lămâie

Lămâia are un conținut crescut de vitamina C, care are ca efect deschiderea culorii pielii. Astfel, poți să storci o lămâie și să îmbibi o dischetă demachiantă în zeama acesteia pe care să o pui pe post de compresă. Rolul său este de a estompa culoarea cearcănelor. Ai grijă însă, atunci când pui compresa, să nu atingi zona ochilor deoarece poate avea efect inflamator.

Alte tehnici pentru a scăpa de cearcănele și pungile de sub ochi

Citește și: Cum poți ajuta tenul să nu mai arate obosit. Ochii sunt primii care trădează oboseala

Tehnici pentru a scăpa de cearcănele și pungile de sub ochi
Tehnici pentru a scăpa de cearcănele și pungile de sub ochi[Sursa foto: freepik]

Pe lângă ingredientele naturale menționate anterior, există și o serie de tehnici care să te ajute în procesul de ameliorare al umflăturilor din zona ochilor.

Un truc eficient constă în punerea cremei pe care o aplici dimineața în jurul ochilor la frigider. De asemenea, atunci observi că ai ochii inflamați și îți dorești un aspect fresh, poți să pui pe suprafața ochilor timp de 5 minute o lingură de la frigider.

Cuburile de gheață constituie de asemenea un remediu rapid și la îndemână pentru estomparea pungilor de sub ochi.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum aplicăm corect anticearcănul. „Mergem pe teoria complementarității."

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies