Cât vor plăti femeile pentru un kilogram de castraveți românești. Puține pensionare își vor permite să cumpere aceste legume

Cât vor plăti femeile pentru un kilogram de castraveți românești. Puține pensionare își vor permite să cumpere aceste legume
Cât vor plăti femeile pentru un kilogram de castraveți românești. Puține pensionare își vor permite să cumpere aceste legume

Află din rândurile următoare cât trebuie să scoți din buzunar pentru un kilogram de castraveți românești.

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Efectele negative ale pandemiei de Coronavirus alături de cele ale războiului dintre Rusia și Ucraina au adus numeroase schimbări la nivel economic. Astfel, românii traversează o perioadă dificilă, fiind profund afectați de creșterile alarmante ale produselor.

Fie că vorbim despre prețul la energie, la alimente sau la combustibil, toate aceste scumpiri îi fac pe români să se gândească de două ori înainte de a-și achiziționa ceva.

Există însă unele achiziții de care nu poți sub nicio formă să te lipsești, cum ar fi alimentele. Dacă în anii trecuți, cu 20-30 de lei puteai să îți alcătuiești meniul pentru o săptămână, acum lucrurile s-au schimbat, iar scumpirile din domeniul alimentar ne afectează pe toți. Creșterea prețurilor este cauzată de o combinație de factori, printre care condițiile meteorologice nefavorabile și costurile mai mari pentru producția și transportul acestor legume. 

Cât costă un kilogram de castraveți românești în piață

Citește și: Cât vor plăti femeile pentru o porție de hamsii de 1 mai 2023. Prețul unei porții s-a dublat sau chiar triplat în acest an!

Cât costă un kilogram de castraveți românești în piață
Cât costă un kilogram de castraveți românești în piață[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Prețurile castraveților au crescut considerabil în ultima perioadă, iar gospodinele au simțit pe pielea lor aceste scumpiri. În prezent, kilogram de castraveți costă în jur de 15 lei, ceea ce este o sumă considerabilă pentru mulți români care trăiesc doar cu minimum pe economie sau pentru pensionarii care au venituri foarte mici.

Comercianții sunt de părere că prețurile legumelor românești sunt justificate de calitatea produselor și de costurile ridicate de producție. 

Cât costă un kilogram de roșii românești

Citește și: Veste incredibilă pentru femeile din România! Cine sunt cele care pot beneficia de noi vouchere în valoare de 15.000 lei

Cât costă un kilogram de roșii românești
Cât costă un kilogram de roșii românești[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Castraveții nu sunt singurele legume care au fost afectate de creșterea prețurilor. În prezent, în piață un kilogram de roșii românești poate ajunge până la 40 de lei. Românii au însă și alte alternative atunci când vine vorba de legume. Aceștia pot opta pentru roșii și castraveți din import, unde prețurile sunt mult mai accesibile. În schimb, calitatea și gustul legumelor românești sunt superioare față de cele din import.

Potrivit specialiștilor în domeniu, creșterea alarmantă a prețurilor, în special a celor la legumele autohtone ar putea să le pună în pericol sănătatea multor români. În special, persoanele care fac parte din familii cu venituri limitate, vor opta pentru alte produse mai nesănătoase sau vor limita cantitatea de legume consumată.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies