Tarta cu jeleu de merișoare proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu jeleu de merișoare proaspete. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu jeleu de merișoare proaspete, preparata așa cum se cuvine.
Rețetă de Tartă cu jeleu de merișoare proaspete
Rețeta delicioasă de tartă cu jeleu de merișoare proaspete, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu jeleu de merișoare proaspete este de 20 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o ora
Rețeta de Tartă cu jeleu de merișoare proaspete este pentru 4 persoane
Citește și: Pizza cu mozzarella. Cum să o faci acasă ca un bucătar profesionist!
Ingrediente – Tartă cu jeleu de merișoare proaspete
- 1 pachet de jeleu de merișoare
- 500 de grame de merișoare proaspete
- 1 foaie de aluat pentru tartă
- 2 căni de unt, la temperatura camerei
- Un sfert de cană de zahăr granulat
- 1 ou mare
- 1 lingură de făină
- O jumătate de linguriță de sare
- Sucul și coaja rasă a unei lămâi
- Zahăr pudră pentru decor
Înainte de a începe prepararea acestui desert, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Tartă cu jeleu de merișoare proaspete
- Începeți prin preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți jeleul de merișoare conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească până este necesar.
- Îndepărtați codițele și clătiți merișoarele proaspete sub apă rece. Lăsați-le să se scurgă și să se usuce pe un prosop de hârtie.
- Întindeți aluatul într-o tavă pentru tartă și apăsați-l ușor pentru a se așeza uniform pe fund și pe margini. Tăiați excesul de aluat de pe margine.
- Într-un castron mare, bateți untul cu zahărul granulat până când amestecul devine pufos și cremos. Adăugați oul și bateți bine.
- Adăugați făina, sarea, sucul și coaja de lămâie și continuați să amestecați până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
- Turnați amestecul de unt în crusta de tartă și împrăștiați-l uniform cu o spatulă. Puneți merișoarele proaspete deasupra și turnați jeleul răcit deasupra merișoarelor.
- Coaceți tarta la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este rumenit și jeleul a devenit solid.
- Scoateți tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei. Presărați cu zahăr pudră înainte de a o servi.
Sfaturi pentru rețeta de Tartă cu jeleu de merișoare proaspete
- Pentru o crustă crocantă, puneți crusta de tartă acoperită cu hârtie de copt și boabe de fasole sau orez pe partea de sus și coaceți-o timp de 10-15 minute înainte de a adăuga umplutura. Acest lucru va ajuta la prevenirea umplerii crustei și va ajuta, de asemenea, la rumenirea uniforma a crustei.
- În loc de jeleu de merișoare, puteți folosi suc de merișoare proaspăt stors amestecat cu gelatină pentru a obține un efect similar.
- Dacă merișoarele sunt prea acide, puteți adăuga o linguriță de zahăr peste ele înainte de a le pune pe tartă.
- Pentru a obține jeleul de merișoare, folosiți apa rece în loc de apă caldă la amestecarea cu pudra de jeleu. Apa caldă poate face ca jeleul să își piardă din textură și să devină prea moale.
- Păstrați merișoarele proaspete la temperatura camerei până când le pregătiți pentru tartă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi. Mai crocante ca niciodată!